Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (194)

spageta 

všechny recenze uživatele

Film je celkem věrně převedená kniha na plátno, ačkoliv značně osekaná. Zejména začátek, jak se jako dítě musela sama o sebe postarat a zajistit si přežití je tu jen tak okraj. Také mě nepotěšili koncem filmu, kde je v podstatě jasně ukázaný vrah, kdežto v knize to není tak jednoznačné a je to ponecháno více na fantazii čtenáře. Myslím, že kdo knihu nečetl, film si užije víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCETE, ABYCH PROSILA O SVŮJ ŽIVOT? NEUDĚLÁM TO. NEBUDU SE BODBÍZET. AŤ SAMI ROZHODNOU. ALE NEROZHODUJÍ NIC, CO BY SE MĚ TÝKALO. ROZHODUJÍ O SOBĚ. SOUDÍ SAMI SEBE…“     Příroda, láska, dobro, zlo a lidský předsudky… takže (asi) smutnej příběh s jednou mrtvolou. Fajn vyprávění. Vona ta holka z bažin je taková…. celkem fajn. Vobyčejná, nenáročná, s láskou k přírodě v duši… takže si ji (normální) člověk oblíbí. Pak ten proces. Jeden by řekl, že absurdní... A ten závěr…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2018 napsala Delia Owens, neznám. 2.) Hledám dívku s čistou duší.  3.) Mám ráda péra (ptačí). /// Thx za titule „lordek“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kriminální drama, ale bylo to spíš romantické drama...... Příběh jak z červené knihovny.... Jedna holka z bažin, o kterou se zajímají dva modelové, kteří jsou náhodou poblíž mokřin.... Zločin hraje jen vedlejší roli...... Prostředí je krásné a nahrává romantickému příběhu, který se však zvrhne a jeden z nápadníku je zavražděn ..... Je to dobře natočené, postavy sympatické a kdo má rád romantické dramata s nádechem zločinu, bude spokojený..... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(83/2022) / Po dlhšej dobe môžem konštatovať, že ma film príjemne prekvapil. Kto by chcel, nejaké detaily by sa nájsť dali. Ako ucelený filmový zážitok ale v zásade bez výhrad. Pri filmoch sú spravidla dôležité dve veci. Príbeh a scenár. Príbeh je síce z jednoduchších ale scenár, takmer dokonalosť. Knihu som nečítal, ale kto ju pretvoril do filmového scenára si dal riadne záležať. No nestratil som pozornosť snáď ani v jednej scéne. Herci sa výborne hodili do svojich úloh, samozrejme hlavná herečka to potiahla neskutočne. Krimi zložka je trochu poslabšia ale dáva aspoň vyniknúť vývoju postáv. Veľmi veľmi pekný filmový zážitok. (9/10) ()

čmelda5 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nevyhnu srovnání s knihou, kterou považuji za jednu z nejhezčích, jakou jsem kdy četla (a zařadila se mezi moje srdcovky). Samozřejmě, že v knize jsou popsány nejen pocity a povaha hlavní hrdinky stonásobně podrobněji, hlavně její vztah k rodné bažině a celkově k přírodě. To se prostě do filmu přenáší těžko. Nemůžu ale vůbec říct, že by mě film nějak zklamal. Líbil se mi moc, všechno důležité v něm bylo, úžasné záběry bažiny a přírody kolem, herci vybráni skvěle. Krásný film, který se ale určitě bude líbit více lidem, kteří neznají předlohu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) pýta: "Zaujímalo by ma, čo robí oblohu modrú?", Kya (Daisy Edgar-Jones) odpovedá: "Modé a fialové vlnové dĺžky slnečného svetla... odrazia sa od plynových častíc v atmosfére a rozptyľujú sa." Vo fyzike sa to nazýva Rayleighov rozptyl. Podobný fenomén, nazývaný Tyndallov efekt, spôsobuje, že modré oči sú modré, aj keď v ľuďoch nie je modrý pigment. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama