Reklama

Reklama

Kletba tvora z bažin

(TV film)
  • USA Curse of the Swamp Creature
všechny plakáty

Obsahy(1)

Členové geologické expedice se setkávají s duševně vyšinutým vědcem, který zkříží člověka s aligátorem. Nízkorozpočtový výstřední horor kultovního texaského režiséra Larryho Buchanana vypráví o geologovi Rogersovi (John Agar), který se svým týmem prohledává bažiny, aby zde našel doktora Simona Trenta (Jeff Alexander), jenž zde pracuje ve své laboratoři. Rogers však netuší, že doktor je poněkud duševně vyšinutý a experimentuje s místními indiány, kteří vyznávají kult voodoo. Pokouší se totiž objevit tajemství evoluce a vytvořit křížence aligátora a člověka. Šílenému doktorovi se podaří zajmout Rogersovu společnici, zrádnou Brendu (Shirley McLine), a proměnit ji ve zrůdné monstrum, jakousi obojživelnou stvůru. Jeho experimentům je však brzy učiněna přítrž. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Chupacabre odpad!

všechny recenze uživatele

Bůh nás " CHRAŇ " !!! Doporučuji pouze dětem od 1 do 10 let ... jako strašidelná pohádka to u nich možná uspěje. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná konina s tím nejvtipnějším hajzlem z filmového světa. Netvrďte mi že tohle Buchana myslel vážně, vždyt ten netvor je neskutečně vtipnej, u tohohle se nemohly ani dříve bát. Nicméně film je plný klišé, nelogičností a není tu nic co by mě nutilo film dokoukat, nakonec jsem tak učinil a spíše jsem se smál. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento céčkový horor stvořený pro televizní účely a svého času hojně opakovaný na MGM, na většinu diváků asi moc velký dojem neudělá a to zcela oprávněně. Máte-li rádi podobné laciné braky, jste tady na správném místě, jinak od toho dejte raději ruce pryč. Osobně se přiznám, že jsem měl co dělat, abych u toho neusnul a dodíval se až do samotného konce. Přitom téma o šílených vědcích provádějících experimenty na lidech, zvířatech či plazech mi rozhodně není cizí a mám je v docela v oblibě. Tady se náš záporák snažil zvrátit evoluci a dokázat vlastní teorii, že člověk nevznikl z opice, ale z plazů nebo ryb. Takže si vždy obstaral nějakého toho nedobrovolného dobrovolníka a zkoušel z něj udělat něco jako aligátořího/rybího tvora. Ti co přitom zemřeli, skončili v tlamách a žaludcích hladových aligátorů kousek od domu a laboratoře. Největší smůlou tohoto filmu bylo to, že samotný příběh by nebyl ani tak tragický, dokonce ani herecké výkony nebyli vyloženě marné – ovšem to celkové zpracování bylo hodně špatné, stejně jako samotná atmosféra (až na pár světlejších okamžiků – viz topení v pohyblivém písku) byla hodně chabá. Navíc rovněž zklamalo reálné ztvárnění soubojů (ať už pěstních, nebo s noži) – vyloženě ochotnické představení. No a v neposlední řadě moc nepotěší ani finální podoba monstra. Gumová maska byla k smíchu, vlastně se ani moc nepředvedlo a už byl konec. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak už sa nenajedol filmový fajnšmeker, v očakávaní tupého, ale aspoň atmosférického Béčka, tak sa napapkali aspoň tí aligátory v závere filmu. Produkt, ktorý nemal rozpočet ( určite sa rozdávali stravné lístky a z novín vystrihnuté darčekové poukážky pre členov štábu a tvorcov ) a nemá tak isto ani čo ponúknuť. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

solidní psychedelie ... studiové ozvučení českého dabingu ten drogový účinek, ať už chtěně nebo nechtěně, jenom umocnilo ()

Reklama

Reklama