Reklama

Reklama

Kapky

  • USA Windfall
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář s manželkou dorazí na svoji luxusní chatu a přistihnou tam lupiče. To je ale situace! (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka, co nenadchne, ale ani neurazí. Díky obsazení jsem si pořád nebyl jistý, jaký žánr mám od filmu čekat. Stále jsem čekal nějaký zvrat jako třeba ve Fargu, který se zvrhne v absurdní komedii. Určitě by se mi tím směrem film líbil víc. Na druhou stranu použité vyvrcholení má myšlenku a určitou hloubku. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem se dozvěděl z Instagramu Lily Collins, kde to vypadalo slibně - námět i obsazení mi přišly zajímavé - ale člověk by neměl zapomínat, že je to pořád jen Netflix, a tedy se mít na pozoru, neboť mi osobně většina jeho současné produkce přijde v lepším případě nesnesitelně povrchní, v horším zcela nesledovatelná, což se zde opět potvrdilo. Ta výchozí situace s jedním místem a minimem postav vypadá skoro jako nějaké hravé scenáristické cvičení, kde by šlo vymyslet v podstatě cokoli, ale nějaké větší invence jsem se zde bohužel nedočkal, film ponechává spoustu otázek nezodpovězených a ve výsledku to na mě působilo dost odflákle, postavy se většinou chovají přinejmenším podivně, a celé to graduje k vyloženě debilnímu rozuzlení, u něhož se člověk musí ptát - vážně jsem měl zapotřebí tomuto věnovat hodinu a půl života? Btw. nepochopil jsem stupidní český titul, protože o žádné kapky v tom filmu nejde - to musel vymýšlet někdo, kdo ten film nemohl vidět. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoduchý, takřka v divadelním stylu, neboť je koncipován pouze pro tři postavy a odehrává se pouze na jednom místě. Úvod je vcelku slibný a dává naději zajímavému souběhu dějové dramatizace v rámci nečekaného střetnutí. V následujícím vývoji lze tak očekávat naprosto cokoliv. Že se vůbec nedozvíme jména  protagonistů je druhořadé. Tady dochází ani ne tak k psychologickému střetnutí, jako spíše k charakterovému. A s tím se dá také hodně pracovat. A tvůrci se snažili, ale nad scénářem se moc nepřemýšlelo. Ale jo, všechno vypadá zajímavě. O zvraty není nouze, ale zádrhel je v tom, proč se vlastně všichni chovají tak, jak se chovají. Kamenem úrazu je převážně projevené rozhodnutí, které vyznívá podivně. Chybí tomu patřičná soudržnost, a to jak fyzická, tak i logická. Do pomezí všeho se tím vnucuje nechtěná komičnost s přesahem až do frašky. Snaha o konverzační napětí znatelná je, ale vyjednávání trvá až moc dlouho. Souboj charakterů se nakonec mění v osobní proměny v takovém hávu, že nad tím nakonec zůstává rozum stát. Má to po divácké stránce šokovat, ale někde se to bohapustě zasekává. Konzistentnost scénáře se zkrátka od slibného začátku beznadějně rozplývá a ztrácí svůj pronikavý apetit ve svém jádru věci zaujmout. Netflix by měl v doplňování své filmotéky zatáhnout za brzdu a nechat tvůrce nad svými záměry více popřemýšlet. Unáhlenost je prostě ve výsledku znát a to je u nadějných námětů setsakramentská škoda. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Komorní očividně pandemická věc. Tři postavy, jedna lokace. Zlodějíček si vyhlédl místečko, ale bohatý pár na poslední chvíli změnil plány a tak se střetnou pod jednou střechou. Z toho vznikne nemilá situace pro všechny, která postupně na povrch vybublává nevyřčené věci. Takto komorní a minimalistický film není jednoduché udržet záživný až dokonce, ale autorům se to povedlo. Dialogy, změna situací a i postavy a jejich vztahy celou situaci udržují svěží a baví až to krásného finále, které je sice možná lehce čekané, ale za to uspokojivé a zasloužené. Příjemná jednohubka. 7/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zajatecký thriller, odohrávajúci sa v relatívne malom prostredí a minimum počtom ľudí. Hereckú stránku filmu zabezpečuje Jesse Plemons, Lily Collins a Jason Segel sú výraznejší a presvedčivejší len v poslednej tretine filmu. Záver má v celku rýchly spád, ale šokovať dokáže len čiastočne. Film s niekoľkými chybami a nevyužitím potenciálom. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Byl to nápad Jesseho Plemonse, že jeho postava generálního ředitele bude nosit Yeezys – na rozdíl od společenských bot nebo jiného typického obchodního oblečení. (BMW12)

Reklama

Reklama