Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

celticek 

všechny recenze uživatele

Možná později přidám další hvězdu, pocitově tak 3.5-4. Dějový twist se mi líbil - začal mi v hlavě hlodat červík od první chvíle, co jsem slyšel McCarty. Celou dobu jsem si myslel, že byl Billy levák. A ono ne - jenom je na jeho jediné dochované fotografii mnohokrát vyobrazen zrcadlově. Údajně ale uměl střílet přesně levou i pravou současně. Mám pro něho slabost. Herce, který ho ztvárnil vybrali dobře. Nikde žádná ženská, ani černý, ani žlutý, ani teplý, ani nebinární = ideál. Pokud teda nevadí, že se tak dohromady minutu mluví španělsky. Závěrečná přestřelka je velmi povedená. A víte co, já tu 4 hvězdu dám. Bylo to totiž lepší než včerejší Hauptmann. ()

Gallagher 

všechny recenze uživatele

Výborná nízkorozpočtová záležitost odehrávající se na pětníku, která má srdce, ale i koule pořádně přitvrdit v patřičných momentech. Kdo čekal rozmáchlý výpravný western s okázalou vyvražďovačkou, musí být zákonitě zklamán. Koho potěší minimalistické osobní drama s šikovně uchopeným twistem, bude si čvachtat. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalý ale překvapivě vtahující komorní western, který si vystačí s jednou farmou a skvělými herci v čele s Nelsonem, kterého jsem neviděl hrát lépe. Pokud divák přijme pomalé tempo, dostane herecky silný film s parádní závěrečnou přestřelkou. P.S. Stephen Dorff se velice zdařile pokouší o comeback a klidně bych mu nějakou sólovku dal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sice je už 20.století (1908), ale western je to parádně oldschoolovej, skoro jako z časů Divokýho Západu. Komorní, zádumčivej, přímočarej. A i přes dnešní úchylný trendy v západních společnostech je kupodivu taky bez buzerantů, tranďáků, barevnejch, zoofilů, nekrofilů, koprofilů a všelijakejch jinejch menšin. Takže je vlastně xenofobní a rasistickej. No, vlastně je i bez ženskejch, jak nad tím teď tak přemejšlím... A je v něm mj. zajímavej návod na likvidaci mrtvoly, i když jsem ho už znal z nějakýho filmu o mafii. Jenom nechápu, že když McCartymu (sic) nešlo o ty prachy, tak proč se na toho postřelenýho chlápka nevybodnul, když mu muselo bejt jasný, že to přinese problémy, zase takovej altruista přece nebyl. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, westernů se netočí až zas tak moc, tak proč si nestřelit jeden takovej ten "špinavej". Žádný navoněný frajírci, prostě jeden tajemnej farmář, jedna brašna peněz a stará dobrá pomsta... Něco v duchu Nesmiřitelný. Taky se tady dost prokecá a na konec je pořádná přestelka. Tady navíc s drsným koncem. Po skouknutí Bonda a tohodle konce to vypadá na Labutí píseň emerických Happyendů? No, já bych byl rád, ale Svět by to asi špatně nesl :o) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama