Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Old Henry je trochu western a trochu drama otce a syna. Ono  se to docela vyváženě prolíná. Starýho Henryho podporoval přírodou ošlehanej vizuál natolik, že si říkám, jak ten film skvěle vypadal. Režisér jednoduše při budování napětí odvedl skvělou práci a obsazení hlavního hrdiny Tima Blake Nelsona a záporáka Stephena Dorffa byl mástrpís. Silný čtyři pecky. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Old Henry je skromný, minimalistický film s melancholickou atmosférou, kde se z chlapců stávají chlapi a staří pardálové zjišťují, že okovů minulosti se zbavit nejde. Drsná, ryze pánská historka, která neurazí, ale naopak dokáže příjemně překvapit. Více. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Na jedné straně špinavost, přímočarost a patřičně zkažený muž zločinu Dorff. Líbil se mi moment, jak Henry překročil podobně jako Llewelyn Moss v No Country for Old Men „point of no return“ a vlastním rozhodnutím, které rozhodně nebylo nevyhnutelné, nasměroval svůj osud k nevyhnutelnosti. A tady se dostáváme k těm „ale“, protože jak se ukázalo, Henry ta rozhodnutí činil už mnohem dřív. Nevím, jestli mi víc vadil ten lehce trapný twist, který byl geekům na Divoký západ velmi brzy dost natvrdo napovězen a do kterého jste si mohli myslet, že Tim Blake Nelson doslova klame tělem (a on neklamal), a nebo to špatně zahrané jinošské buřičství, které za dané situace otravně nahrazovalo posrání se až za ušima. V tomhle žánru je méně slov vždycky více.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pustit se v dnešní době to natáčení westernu vyžaduje doopravdy velkou odvahu! Tento žánr totiž většinou nepřiláká do kin masy lidí....bohužel to už tak netáhne, což se negaitvně samozřejmě odráží v ziscích. Takže jsem enormně šťastný, že pořád tyto snímky vznikají! Old Henry sází na špinavou bezútěšnou atmosféru. Fakticky zde moc optimismu nenajdete. Herecky nemám asi sebemenších výtek, Tim Blake Nelson mě už uhranul v jedné z povídek díla bratří Coenů (Buster Scruggs), takže jsem věděl, že tady tvůrci rozhodně nešlápnou vedle. Dorff jako uhrančivý záporák též skvělý. Potěší krásné lokace a fantastická hudba (na poměry tohoto žánru až překvapivě nadstandardní). Kdyby se autoři odhodlali ještě k nějaké větší přestřelce v průběhu, šel bych výše. Ale díky tomu tomu překvapivému twistu v závěru následovaném efektní krvavou lázní si to pořád odnáší solidní čtyři hvězdy. Jen tak dále! 8/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námet, jemne líznutý dramatom okolo vzťahov “v domácnosti”, zasadený do “divokej doby”, a máte western, ktorý má nielen hĺbku, ale aj jasný smer. Záver je vďaka rozuzleniu čisto thrillerovský, akurát škoda, že sa človek musí občas za hlavu chytiť, nad akými nelogickými pasážami musí rukou mávnuť. Ľahký nadpriemer. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama