Reklama

Reklama

Dcera

Trailer 2

Patnáctiletá Irene žije v nápravném zařízení pro mladistvé delikventy. Nedávno otěhotněla a s pomocí vychovatele Javiera je odhodlána od základů změnit svůj život. Javier jí nabídne, aby se tajně přestěhovala k němu a jeho ženě Adele do domu v odlehlém koutě vysokých hor, kde se může skrýt před světem a v pohodlí si užívat svého těhotenství. Jedinou podmínkou je, že jim na oplátku dá dítě, které nosí v děloze. Jejich dohoda však vezme za své, když Irene začne cítit, že život, který v ní roste, patří jí. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (22)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Veci, ktoré sa potvrdili po dopozeraní tohto filmu: Španielsko je v rámci thrillerov prakticky zárukou kvality. Belgický ovčiak je plemeno, ktoré a priori naozaj nemá rado žiadnych ľudí. Je nepochybne fajn vlastniť usadlosť v odľahlých končinách severnej Andalúzie. A práca s asociálnou mládežou nie je v zásade dobrou investíciou do budúcnosti. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo v poslednom čase natrafujem na filmy, kde sú mi všetky postavy nesympatické. Blbá tehotná čúza, hlúpy manželský pár, debilný mladý "otec" dieťaťa, ktorý má namiesto mozgu kučery na hlave, a iritujúci inšpektor. Neplnoletá nabúchaná čúza najprv nechce dieťa, potom chce, aj keď si ani nemá čím vytrieť riť. A rovnako aj ten jej kučeravý kretén, ktorý práve vyšiel z basy. Ale "my akože chceme byť rodina" za cudzie peniaze alebo čo. Typická cigánčina. Nevedieť nič, nerobiť nič, iba proste mať deti rovnako sprosté ako oni sami. Tento film ma celkom rozčúlil, lebo vidím, že kreténi sú tolerovaní aj v Španielsku. Niet divu, že im nedávno hrozil bankrot ako Grécku. Príroda síce pekná, ale existovať by som tam bola schopná jeden deň. Bývať tam určite nie. Samota, nulový internet, telefónny signál nahovno... No čo ti je..?! Keď sa náhodou na takej samote zadrhnete vlastnou slinou alebo čím, tak sanitka po vás nepríde. Možno pohrebný voz tak za dva mesiace, keď už vás ohryzú okolití psi. Mimochodom, hlavný motív už tu bol v Anything for Jackson. V podstate je to úplne jednoduchý príbeh, veľkolepé tam boli iba zábery prírody. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tři pecky za úmornou první půlku. V pohodě by se totiž dala první hodinka vynechat a o nic bych nepřišel. Základem filmu je touha po rodičovství, ale mělo to být míň stereotypní a pomalý, protože ty kousavější okamžiky přijdou fakt až ke konci. Ovšem atmosféru to má místy až hitchcockovskou, pěknou lokalitu a intenzivní finále taky, takže tak tři a půl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Psychologické drámy mám rád, takže aj toto vyzeralo dosť nádejne. Dejový rámec bol však úplne jednoduchý a triviálny. A čo je horšie, dej sa takmer nijako nevyvíjal a celé 2 hodiny sa vliekol v rovnakom mdlom tempe. V závere sa konečne niečo dialo, ale iné som v podstate ani nečakal. Tento film by sa kľudne zmestil aj do 50 minút, a stále by bol zachovaný celý dej, akurát spád by bol potom trochu svižnejší. A pritom Španieli vedia točiť parádne drámy, no toto žiaľ nebol tento prípad. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Pozor na mladistvé delikventy; nejen že jednostranně porušují všechny dohody, ale dovedou lžící vypáčit zabedněné okno a zkušeně si vyrobit (a přesně aplikovat) smrtící zbraň. Ještě v polovině (druhá část je spíš akční odpad) se to mohlo trochu zkomplikovat: Javier se mohl zbavit Adele a mít nejen dítě, ale i mladou milenku (Osman by pro něj nebyl žádný problém, jak se také později ukázalo). Javier a Adéla zkrátka Irenku podcenili, zato scénáristé velmi přecenili. Nakonec to dopadlo tak, jak říkal Javier: dítě jí vezmou a jí zavřou do lochu. On se toho bohužel nedožil, i když dobře věděl, že kdo přistoupí na jejich hru, je ztracen. Ale to ostatně ví každý sociální pracovník ži odborník na rómskou otázku či problematiku menšin... Hodnocení jsem asi přepískl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Jaén (Španielsko). Obdobie natáčania trvalo od 12. novembra 2019 do 8. júna 2020. (Arsenal83)
  • Natáčanie uprostred pandémie spôsobilo, že muselo byť niekoľkokrát prerušené a odložené o niekoľko dní či týždňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama