Reklama

Reklama

Dcera

Trailer 1

Patnáctiletá Irene žije v nápravném zařízení pro mladistvé delikventy. Nedávno otěhotněla a s pomocí vychovatele Javiera je odhodlána od základů změnit svůj život. Javier jí nabídne, aby se tajně přestěhovala k němu a jeho ženě Adele do domu v odlehlém koutě vysokých hor, kde se může skrýt před světem a v pohodlí si užívat svého těhotenství. Jedinou podmínkou je, že jim na oplátku dá dítě, které nosí v děloze. Jejich dohoda však vezme za své, když Irene začne cítit, že život, který v ní roste, patří jí. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tři pecky za úmornou první půlku. V pohodě by se totiž dala první hodinka vynechat a o nic bych nepřišel. Základem filmu je touha po rodičovství, ale mělo to být míň stereotypní a pomalý, protože ty kousavější okamžiky přijdou fakt až ke konci. Ovšem atmosféru to má místy až hitchcockovskou, pěknou lokalitu a intenzivní finále taky, takže tak tři a půl. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Pozor na mladistvé delikventy; nejen že jednostranně porušují všechny dohody, ale dovedou lžící vypáčit zabedněné okno a zkušeně si vyrobit (a přesně aplikovat) smrtící zbraň. Ještě v polovině (druhá část je spíš akční odpad) se to mohlo trochu zkomplikovat: Javier se mohl zbavit Adele a mít nejen dítě, ale i mladou milenku (Osman by pro něj nebyl žádný problém, jak se také později ukázalo). Javier a Adéla zkrátka Irenku podcenili, zato scénáristé velmi přecenili. Nakonec to dopadlo tak, jak říkal Javier: dítě jí vezmou a jí zavřou do lochu. On se toho bohužel nedožil, i když dobře věděl, že kdo přistoupí na jejich hru, je ztracen. Ale to ostatně ví každý sociální pracovník ži odborník na rómskou otázku či problematiku menšin... Hodnocení jsem asi přepískl. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

blbka se potřebovala dostat z pasťáku.Na to,co měla za lubem, nemusel být nikdo psychologem aby to odhalil.Co by asi následovalo po té zabijačce kdyby byl děj natočený podle skutečné události??To díťátko by čekala zářná budoucnost???S rodiči s takovou minulostí,kdy matka se prostřílí na svobodu jako partyzán??? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Po děcku se sápala, v etice dost tápala.“ Javier Gutiérrez mě nedávno uchvátil jako kriminalista a sadistické monstrum v Mokřině, i jako přívětivý, společenský a distingovaný psychopat v Hogar. Naše třetí setkání mě však zklamalo. Vychovatel Javier byl nijaký až mdlý a obávám se, že jako zloděj kojenců by se opravdu neuživil. Uděluji mu jen tři hřebíky a jimi a prknem zatloukám NÁHRADNÍ OKÉNKO: [][] Co se dá říct o mateřském štěstí? ♥ Je zdarma, stejně jako karma. ♥ Mateřská láska neprochází žaludkem, ale krční tepnou, dobře trefenou. ♥ Hijo de puta! A pak že prý „těhulka, která štěká, nekouše.“ [][] Kde je zakopaný pes nízkého hodnocení? Film je děsně roztahaný, víc než střeva Adele po dvorečku, a až na to zasněžené finále je i krotký. Vražda „Romea“ neukázána, diváku, domysli si sám. Hierranští vlčáci však zaujali. Co říká net: „Jedná se o plemeno s původem na Kanárských ostrovech, vzniklé křížením psů s vlky. Pozor! Vhodné pouze pro velmi zkušené majitele!“ Což obstarožní dejmibejby Adele očividně nebyla... ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, chladná dráma s ľahkým nádychom psychothrilleru. Úplne bez emócií a s malou (ale fakt malou) trochou napätia. Príbeh je tak prostučký, že by sa dal od začiatku po koniec opísať v jednej holej vete. Zvláštne, že som to vôbec dopozeral, ale chcel som vedieť, ako to skončí. A ako to skončí? No, veľmi jednoducho. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Jaén (Španielsko). Obdobie natáčania trvalo od 12. novembra 2019 do 8. júna 2020. (Arsenal83)
  • Natáčanie uprostred pandémie spôsobilo, že muselo byť niekoľkokrát prerušené a odložené o niekoľko dní či týždňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama