Reklama

Reklama

Hypnotic

  • Velká Británie Hypnotic
Trailer

VOD (1)

Jenn cítí, že se v osobním ani profesním životě nikam neposouvá. Pomoc hledá u tajemného hypnoterapeuta, jenže rychle zjistí, že je její mysl zatažená do nebezpečné hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

jefff 

všechny recenze uživatele

Nápad je super, technicky to také není zlé, ale je z filmu hrozně znát ta netflixovská plochost, kterou nesnáším. Chybí tomu větší filmovost. Je to studený, šablonovitý a je to hrozná škoda, protože nápad terapeuta psychopata není vůbec zlý. Celou dobu jsem si říkal, jak by si tuhle roli užil Anthony Hopkins. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal obsah, trocha som tušil, že o žiadny horor sa jednať nebude. A tak to aj bolo. Bol to len celkom slušne sa rozvíjajúci thriller, ktorý ma v sebe veľa klišé, ale aspoň rýchlo odsypal.  Je tu niekoľko zvratov, ale ktoré za veľa nestoja, keďže sa jedna o veľmi predvídateľne zvraty. Ale aspoň sa dobre pozerá na Kate Siegel a tak v jej prítomnosti som aj zabúdal, že je je to celková nuda. Podobných filmov som videl niekoľko a tento naozaj nemá čo nove ponúknuť, ale nie je to ani strata času. Len naozaj škoda, že tu nebola ani jedna vypätejšia scéna. Slabé 3*. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh bez skutočných prekvapení a nečakaných zvratov. Nie príliš originálny scenár, interpretovaný na úrovni TV filmu. K tomu ešte postavy, ktoré nemajú čo ponúknuť a ani herci/herečky nedokážu do nich vložiť väčší „život“. Jeden z podpriemerných záležitostí Netflixu, ktorá sa márne snaží kombinovať prvky thrilleru a hororu. Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Mnohé filmové kritiky a kritikové mohou tomuto snímku ubírat na hodnocení z důvodu ne zcela hlubšího pochopení jeho sdělení a poselství. To je však velká chyba, které by se nikdo z nás neměl dopouštět. 1) Pochopení lidského podvědomí je opravdu stále v plenkách. 2) Hypnoterapie bez uvedení do stavu na pomezí vědomé a podvědomé spolupráce mozuku pacienta je ve většině zemí stále zakázáno. A i kdyby nebylo, zodpovědní psychologové s potřebnou atestací by se zajisté k podobnému kroku nepřistoupili. 3) Naprostá většina lidí bez zkušeností či znalosti psychologie, psychiatrie, rozdílu mezi vědomím a podvědomím a jejich vzájemnou interakcí, by téměř jistě přistoupila na plnou měrou psychologem vedené hypnózy ve stavu ztráty byť cástěčně vědomého vnímaní. 4) Svěřte takovou moc do rukou narušeného jedince, který již z pozice svého titulu a zdánlivě přesvědčivého jednání, že je to pro vaše dobro, a na možný obrovský průšvih je zaděláno. 5) Podvědomá kontrola mysli jinou osobou v době celkového hypnózy vede k možnosti takového zneužití. Což anály kriminilogie celého světa pouze potvrzují. Tento snímek, ač pracující s omezeným rozpočtem a nepříliš zdařilou výpravou, se však soustředí právě na toto varování a poselství v jednom. Zvláště, jde-li o psycholožku spolupracující s kriminální policií, která v podobě několika minutové filmové sekvence je protipólem svého profesního mužského protějšku. Její krátké, avšak nanejvýš podstatné vysvětlení celého nebezpečí plné hloubkové hypnózy v nesprávných rukou, je zcela excelentní. Scénář pro tuto postavu, byl mistrně zvládnut někým, kdo o této problematice ví velmi mnoho. Nezapomínejme, že strach patří mezi naše prvotní instinkty, za které je zodpovědná část mozku Amygdala. Tedy nejstarší část mozku. Máte-li v moci prvotní instinkty jiného člověka, můžete z něj vytvořit lotku či časovanou bombu nebezpečnou sobě, druhým nebo ji připravit o kontrolu nad vlastním tělem. Herecké podání K. Siegel a J. O'Mary je v tomto smyslu brilantním tancem psychologicko vražedné hry, které má k realitě blíže, než-li většina podobně laděných snímků. Z těchto důvodů bych byla pokrytecká, kdybych snímek neohodnotila 80%. Nebýt ochuzené výpravy a řádně omezeného prostoru pro vedlejší postavy, hodnocení by dosáhlo na 100%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hypnotic" je v podstate vysoko tuctový thriller, ktorý dokopy nemá nič, čím by dokázal prekvapiť alebo výraznejšie zaujať. Nemusíte dokopy o tom vedieť absolútne nič a budete schopní to predvídať úplne od A do Zet a budete mať pravdu. Je to v podstate nič nehovoriaci film, ktorý môže vstúpiť do klubu všetkých ostatných nič nehovoriach thrillerov, ktorých sa dočkávame každý rok. Je tu pár scénok, ktoré stáli za to vidieť a nemôžem povedať, že by som totálne zabil svoj čas. Nenudilo ma to, nebolo to otravné, postavy boli v rámci možností celkom okey, no film je dokopy len thriller. A nemá žiadny originálny zvrat alebo zaujímavý moment, ktorý by ho vytiahol z úrovne priemernosti. Ak vám to stačí, tak toto vás bude baviť. Ak chcete niečo viac, radšej sa pozrite inde. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama