Reklama

Reklama

Hypnotic

  • Velká Británie Hypnotic
Trailer

VOD (1)

Jenn cítí, že se v osobním ani profesním životě nikam neposouvá. Pomoc hledá u tajemného hypnoterapeuta, jenže rychle zjistí, že je její mysl zatažená do nebezpečné hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hypnotic" je v podstate vysoko tuctový thriller, ktorý dokopy nemá nič, čím by dokázal prekvapiť alebo výraznejšie zaujať. Nemusíte dokopy o tom vedieť absolútne nič a budete schopní to predvídať úplne od A do Zet a budete mať pravdu. Je to v podstate nič nehovoriaci film, ktorý môže vstúpiť do klubu všetkých ostatných nič nehovoriach thrillerov, ktorých sa dočkávame každý rok. Je tu pár scénok, ktoré stáli za to vidieť a nemôžem povedať, že by som totálne zabil svoj čas. Nenudilo ma to, nebolo to otravné, postavy boli v rámci možností celkom okey, no film je dokopy len thriller. A nemá žiadny originálny zvrat alebo zaujímavý moment, ktorý by ho vytiahol z úrovne priemernosti. Ak vám to stačí, tak toto vás bude baviť. Ak chcete niečo viac, radšej sa pozrite inde. Hodnotenie: C+ ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Mnohé filmové kritiky a kritikové mohou tomuto snímku ubírat na hodnocení z důvodu ne zcela hlubšího pochopení jeho sdělení a poselství. To je však velká chyba, které by se nikdo z nás neměl dopouštět. 1) Pochopení lidského podvědomí je opravdu stále v plenkách. 2) Hypnoterapie bez uvedení do stavu na pomezí vědomé a podvědomé spolupráce mozuku pacienta je ve většině zemí stále zakázáno. A i kdyby nebylo, zodpovědní psychologové s potřebnou atestací by se zajisté k podobnému kroku nepřistoupili. 3) Naprostá většina lidí bez zkušeností či znalosti psychologie, psychiatrie, rozdílu mezi vědomím a podvědomím a jejich vzájemnou interakcí, by téměř jistě přistoupila na plnou měrou psychologem vedené hypnózy ve stavu ztráty byť cástěčně vědomého vnímaní. 4) Svěřte takovou moc do rukou narušeného jedince, který již z pozice svého titulu a zdánlivě přesvědčivého jednání, že je to pro vaše dobro, a na možný obrovský průšvih je zaděláno. 5) Podvědomá kontrola mysli jinou osobou v době celkového hypnózy vede k možnosti takového zneužití. Což anály kriminilogie celého světa pouze potvrzují. Tento snímek, ač pracující s omezeným rozpočtem a nepříliš zdařilou výpravou, se však soustředí právě na toto varování a poselství v jednom. Zvláště, jde-li o psycholožku spolupracující s kriminální policií, která v podobě několika minutové filmové sekvence je protipólem svého profesního mužského protějšku. Její krátké, avšak nanejvýš podstatné vysvětlení celého nebezpečí plné hloubkové hypnózy v nesprávných rukou, je zcela excelentní. Scénář pro tuto postavu, byl mistrně zvládnut někým, kdo o této problematice ví velmi mnoho. Nezapomínejme, že strach patří mezi naše prvotní instinkty, za které je zodpovědná část mozku Amygdala. Tedy nejstarší část mozku. Máte-li v moci prvotní instinkty jiného člověka, můžete z něj vytvořit lotku či časovanou bombu nebezpečnou sobě, druhým nebo ji připravit o kontrolu nad vlastním tělem. Herecké podání K. Siegel a J. O'Mary je v tomto smyslu brilantním tancem psychologicko vražedné hry, které má k realitě blíže, než-li většina podobně laděných snímků. Z těchto důvodů bych byla pokrytecká, kdybych snímek neohodnotila 80%. Nebýt ochuzené výpravy a řádně omezeného prostoru pro vedlejší postavy, hodnocení by dosáhlo na 100%. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Tak já nevím, ale mě to přišlo v rámci téhle nízkorozpočtové netflix tvorby vydařené. Musí se to brát takové jako to je s tímto ohledem. V áčkových vodách to není, tak proč to hned odjebávat? Navíc mi to námětem dost připomíná knížku NOČNÍ PTÁKK od spisovatele Briana Freemana. To vkládání úkonů v hypnóze. Jenže s tím rozdílem, že zde máme terapeuta se zlým úmyslem, kdežto v té knížce psychiatričku s účelem léčit. No, dost s tím srovnáváním. Hlavní představitelka filmu, kterou hraje Kate Siegel – tak ta mě bavila. Zbytek herců už je takový klasický průměr, včetně terapeuta, u kterého je jasné, že je zřejmě padouch. Logika tu hapruje jen trochu, zejména ke konci; navíc ty hypnotizující povely už trochu ve finále působily přehnaně, ale když člověk vypne mozek a snímek si užije, tak nebude problém. Tu 4* slabší dávám s klidnou duší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Solídny psychothriller, ktorý v konečnom dôsledku pôsobí viac ako dlhšia epizóda Twilight Zone, než béčkový netflixovský pásový výrobok s neznámym castingom. Hypnotic obsahuje zopár nervydrásajúcich scén a dve excelentné ľakačky (to je ale aj o tom, z čoho máte fóbie), čo nie je málo, ale ono zase všetko okolo proste na prvotriedny napínavý zážitok nestačí. Možno je škoda, že sa originálneho a v podstate mystery námetu nechytil niekto s väčším citom pre surrealistický vizuál. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal obsah, trocha som tušil, že o žiadny horor sa jednať nebude. A tak to aj bolo. Bol to len celkom slušne sa rozvíjajúci thriller, ktorý ma v sebe veľa klišé, ale aspoň rýchlo odsypal.  Je tu niekoľko zvratov, ale ktoré za veľa nestoja, keďže sa jedna o veľmi predvídateľne zvraty. Ale aspoň sa dobre pozerá na Kate Siegel a tak v jej prítomnosti som aj zabúdal, že je je to celková nuda. Podobných filmov som videl niekoľko a tento naozaj nemá čo nove ponúknuť, ale nie je to ani strata času. Len naozaj škoda, že tu nebola ani jedna vypätejšia scéna. Slabé 3*. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno