Reklama

Reklama

Warning

  • USA Warning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hledání smyslu života prostřednictvím krátkých, místy propojených příběhů zasazených do blízké budoucnosti. (cerdax2)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prazvláštní mišmaš skoro sci-fi příběhů,který se odehrává v blízké budoucnosti (nicméně to zjistíme hlavně díky tomu že je tu zmíněn covid28) a většinou moc dobře nefunguje.Jsou tu sice zábavné lehce bizarní vložky typu Siri boha,který vás hlídá na každém kroku a staromódní modlení proti němu nemá šanci,ale zbytek je takový béčkově tuctový.Přitom nápady tvůrcům úplně nechybí.Ohledně návaznosti jednotlivých příběhů bych se asi hádal,protože mi přišlo,že tu nenavazuje nic na nic.Ale možná sem jen nedával pozor...40% ()

Šíma2 

všechny recenze uživatele

Někdo, komu se líbí Black Mirror a právě dočetl Harariho se podívá na aktuální zprávy. Podle výsledného dojmu natočí chytrý a zábavný film. Dohromady se to trochu rozpadá, ale snaha by se měla cenit. Nenudil jsem se. Dostal mě Bůh jako zhovadilý chatbot. Myšlenka to sice není nová, ale dnes v době lingvistických modelů... huh! Který chytrák s něčím takovým přijde na trh jako první? ()

Reklama

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Sada kratkych sci-fi vice ci mene protkanych pribehu zasazenych do blizke budoucnosti. Nektere jsou vtipne, jine bizarni, ale vetsina prinuti k zamysleni kam spejeme. Film pusobi spise festivalovym dojmem (dovedl bych si ho predstavit promitany v ramci FutureGate) nez beznou, byt nizkorozpoctovou, produkci. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Bez nadsázky jeden z nejzajímavějších projektů tohoto roku, natočit takhle chytré a dobře zpracované sci-fi Češi a ne Poláci, mluvíme o tom nadšeně ještě za desítky let. Navzdory tomu jak se tvářila debilně sestříhaná ukázka, Warning vůbec není tradiční film, ale sbírka navzájem nezávislých povídek, kde každý příběh má jasně čitelné téma a smysl - trochu podobně jako v Love, Death and Robots, ale tady jsou příběhy silně ukotvené v naší realitě a jejich témata jsou neporovnatelně vážnější, satiričtější a inteligentnější. Každý hyperbolicky rozvádí následky nějaké futuristické technologie na život a vztahy mezi lidmi, a každá část je perfektně vypointovaná - ze všeho nejpodobnější je tak seriál Black Mirror. Já mám žánr sci-fi povídek hodně rád, takže tohle pro mě byl parádní objev, tím spíš že mi svým stylem dost připomněl sf filmy od Terryho Gilliama (12 Opic, Zero Theorem a Brazil). Vážně škoda té hloupé ukázky která asi dost lidí odradila - zmatený bordel random záběrů bez jakéhokoli smyslu, který nepochopitelně zastírá že jsou to úplně nesouvisející povídky, a navíc se tváří že jde o katastrofický film (wtf?!, půlka těch záběrů na meteority tam vůbec není, a ty co jsou tak jen jako tečka na konci filmu) Třeba někoho nalákají náměty jednotlivých povídek: 1) Kosmonaut Thomas Jane driftuje týden vesmírem a čeká na smrt 2) Starý android s divnou osobností se snaží aby si ho někdo konečně pronajal 3) Katolická církev jako komerční appka (Poláci se nezapřou :D ) 4) Rozebírání vztahu mezi chlapem z privilegované vrstvy nesmrtelných a normální smrtelnou holkou 5) Přenášení mysli mezi těly ala prostituce 6) Stalkování partnerky hackováním reality v minulosti (tohle pro mě bylo trochu náročnější na pochopení, o co přesně tam jde mi došlo až při zamýšlení zpětně a je to vlastně docela geniální - hodně podobný princip jako Tenet) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som "Warning" dopozeral mi je už úplne jasné, prečo si film odniesol od mnohých toľko kritiky. Zaslúženej? Určite. Toto je pre mňa film, ktorý strieľa hrach na stenu, má niekoľko skvelých nápadov, no na to aby sa uchytili je ich treba lepšie dopracovať. Film je neskutočne rozutekaný, skáče z príbehu do príbehu... k niektorým sa už potom ani nevráti a výsledný pocit asi z každého je, že by z toho mohli urobiť niečo samostatné, alebo dať tomu trošku väčšiu hĺbku a viac sa venovať jednotlivým pointám. No príbeh nevie čo má robiť so sebou a potom sa to celé iba rozpadne do obrovského gulášu momentiek, ktoré vo výsledku neostanú v pamäti. Na každý ten nápad by sa dal spraviť samostatný film a verím, že by mohol byť dobrý. No dokopy to pôsobí len ako mix nápadov rôznych ľudí, ktoré sa vo výsledku nespojili do uspokojivého filmu. Takže nie. Neodporúčam. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama