Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Psal se rok 2019 a nad Japonskem se náhle otevřela tajemná trhlina a zdejší obyvatelé se potkali s návštěvníky z jiné reality. Skrze trhlinu se spojili s jiným Japonskem, které nikdy neprohrálo žádnou světovou válku, zakládá si na svém striktním militarismu a opovrhuje jakýmkoli zbytečným rozptylováním svých obyvatel. Je logické, že dnešní moderní Japonsko se svou bohatou kulturou se této militantní verzi vůbec nelíbilo, a tak začala vojenská invaze a válka, kterou naše Japonsko nemělo šanci vyhrát, protože druhá strana používala vyspělou vojenskou techniku jako jsou velcí humanoidní roboti s označením Garann.
Nyní je naše Japonsko v troskách a veškeré kulturní výdobytky jako videohry, anime či popová hudba jsou zakázány pod hrozbou přísných trestů. Ovšem v centru Akihabary je stále skupinka bojovníků, která armádě odolává a dokázala získat i jednoho z velkých robotů. Jde však o starý model, který je napájený lidskou vášní, kterou mu dodávají mladé dívky, ovšem k tomu, aby si své nadšení udrželi, je třeba i pilot, který je bude správně motivovat. Nejlepším kandidátem na pilota se stává mladík Hosomiči, bývalý placený společník, který má mnohá tajemství, a i když se mu vlastně příliš nechce bojovat, tak setkání s těmito mladými dívkami mu ukáže, kým doopravdy je a na čem záleží… (Jeoffrey)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (2)

q66 

všechny recenze uživatele

Nezní to sice jako nic moc, a nic moc to taky ani není, ale v praxi je to podstatně zábavnější než to zní. Většinu času to celkem dobře vypadá (kromě dost levné epizody 11), má to nízké ambice, ale daří se tomu jich dosáhnout, na čemž ve výsledku záleží nejvíc - a jako komedie to funguje častěji než ne, najdou se celkem kvalitní gagy a utahování si z otaku kultury tady funguje, protože to není až tak otravně samolibé, jak žánrově přilehlé věci často bývají. Tempo občas drhne, ale většina epizod docela utíká. Ve výsledku je to takový klasický sezónní nadprůměr, na který si člověk sice za pár měsíců moc nevzpomene, ale ztráta času to není - slabší 6/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Připadám si, jako kdyby mi někdo dal do ruky obyčejný suchý chleba politý kečupem a tvrdil, že je to nový a originální recept. Jak to myslím? No asi tak, že na to že jde o originální anime, tak základní příběhová linka a její vývoj je hodně obyčejný, předvídatelný, klišé – zkrátka jsem si připadal, jako bych takových seriálů viděl už hodně a ničím (a především samotným koncem) mě to vůbec nepřekvapilo. Mělo to sice šťávu, líbila se mi ta energie a vášeň, co z příběhu a jeho postav (logicky kromě hlavního hrdiny) vyzařovala a byl to asi i hlavní důvod, proč jsem dal tomuhle mecha anime šanci, i když tento žánr moc nevyhledávám. I to zasazení mi přišlo nadějné. Jenže když je základ suchý chleba, tak to ani ten kečup na skvělý požitek prostě nevytáhne… 4,8/10 ()

Reklama

Reklama

Reklama