Reklama

Reklama

VOD (1)

Roztleskávačky si vyberou slabší chvilku a jedna z nich skončí na dvacet let v kómatu. Když se pak probere, chce si splnit sen a stát se královnou plesu. V sedmatřiceti. (Netflix)

Videa (20)

Trailer

Recenze (116)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Na filmu je velice pozitivní tělesná proměna herečky Rebel Wilson, ovšem její herecký styl zůstává stále stejný. Hlavní hrdinkou filmu je nesnesitelná kráva, která má z mě nepochopitelného důvodu dva věrné přátele, kteří jí nakonec pomůžou vyrovnat se s faktem, že strávila 20 let v kómatu. Se zavřeným okem poměrně originální nápad s řadou odkazů na dnešní životní online styl. Bohužel, zbytek byl poměrně lehce odhadnutelný a na mě až moc drzý, přisprostlý a až místy vulgární. Pokud se takto chovají náctileté dívky v USA, tak jsem ráda, že tam nežiju :D ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mobil je nový Tamagotchi!“ „Madonna sa po novom menuje Lady Gaga?Senior Year má v sebe potenciál byť jednak komédiou s dobrými slovnými spojeniami (to poskytuje základ scenáru – slečna v kóme sa prebudí po 20 rokoch) a jednak ľahkým „teenage“/dospelým filmom, ktorý sa síce nezaoberá s novými témami (popularita v škole na úkor ostatných vecí, hystéria okolo stužkovej a podobne), ale za to ich skúsi zobraziť v moderných šatách („tie šaty“ nie sú zle vybrané). Ani jedno z týchto cieľov nebolo spoľahlivo naplnených. Z hereckej stránky Rebel Wilson nepredstavuje nič také, čo by sme od nej nepoznali. To ešte nie je problém, ale to áno, že vtipné scény / dialógy (na máloktoré výnimky), v ktorých sa objavuje, nefungujú podľa predstáv. To isté platí aj pre vedľajšie postavy. Z filmu nám predovšetkým zostanú občasné retro spomienky, aj tie len vďaka pesničkám. Ešte stále platí, že u Netflixu je kvantita dôležitejšia ako kvalita. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že si film zaslouží takový dis, jaký dostává. Řekl bych, že mu spousta lidí neporozuměla, protože je v něm spoustu narážek a slovních obratů, které používá hlavně dnešní mladá generace. Mně se film ohromně líbil a smál jsem se celou dobu. Není to žádný úctyhodný biják, ale na večer je prostě super. Cením si odvahy tvůrců ve velkém rozměru ztvárnit proudy, které dnešní dobou hýbou, především přes postavu Bri. Doufám, že si mnoho lidí (a Američanů především) uvědomilo, že to fakt z pohledu ven vypadá celé fakt cynicky. Rebel jako vždy nezklamala a vlastně jsem z celého filmu mile potěšen. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, kedy naposledy som bol tak prekvapený filmom. Navyše takým, ktorému som v úvode predpokladal maximálne odpadík. I keď zároveň nesiem istú porciu neistoty voči tomu, či sú dôvodom uvedomelé postupy tvorcov pri tvorbe, alebo len jednoducho vidím viac, ako tam v skutočnosti je. --- Takmer dve hodiny kontrastu medzi minulosťou a dneškom iným než obyčajným spôsobom pokukujúc po všetkých kútoch sociálnej sféry, až mi bolo majoritu stopáže na grckanie. Ten však nie je jednosmerný. Nehovorí, čo je nesprávne, neukazuje odmietavo prstom na "prehrešky" z čias minulých, respektíve kontrast medzi dvoma časovými protipólmi vyznieva skrz dialógy neutrálne. Nutné je však dodať, že nie kvôli nejakému väčšiemu odporu voči minulosti a/alebo silnejšieho vzdoru voči prítomnosti, skôr pomalou, nekompletnou a primárne nie moc ochotnou (a neochotnou) integráciou hlavnej postavy do manierov a spôsobov dneška, čím Senior Year pokojne môžem(e) dištancovať od typickej (Netflixovej) žumpo-tvorby, ktorej jediným účelom existencie je škaredo sa dívať na štandardy minulosti optikou "štandardu" prítomnosti. Jedna z vrstiev príbehu implicitne zobrazuje (ktovie, či uvedomelo), že je úplne jedno, ako sa dnešná spoločnosť snaží tváriť a vykresliť veľký progres (najmä) v sociálnych otázkach, "sectarianism" (pochop úvodzovky, prosím) tu stále je, len v iných formách, ktoré sú nejakým zázrakom akceptované, a stále bude, pretože úplná absencia všetkého kritizovaného je obyčajná utópia. Posledných 20 minút bolo pre mňa a pre hodnotenie zlomových, nakoľko muselo nastať konfrontovanie toho, čo sme posledných 90 minút sledovali, s rozuzlením, v ktorom sa musí ukázať pravá tvár bez implicitnosti. V tej súvislosti si dovolím k hodnoteniu prihodiť jednu hviezdu navyše, pretože vo výsledku sa film musel rozhodnúť pre isté hodnoty, aby si nakoniec vybral iba tie, ktoré mohli a boli relevantne uplatniteľné ako aj v 2022, tak aj v 2002. A to som veru ešte nevidel. --- #1 Úvodná polhodina je svojim spôsobom jedna z prvých, ktorá už aktuálne pracuje s nostalgiou nad prelomom milénia a rannými 00. rokmi a následne sa na obdobie pozerá (z)idealizovane (pozn.: kvôli smerovaniu deja, nie "dobrovoľne"), hoc aj v pomerne slabšej forme. Už s tým pomaly začíname a keď sa za ~10 rokov dostaneme do fázy, kedy sa s 80s/90s nostalgiou bude pracovať tak schopne ako dnes, budem v orgazmickom nebi... ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ (x) (x) (x) (x) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další netflixovký snímek propagující LGBT… a novodobý Lebensborn prostřednictvím BLM. A pro doplnění své filmovny sáhl v oblasti teenagerovské komedie ze středoškolského prostředí po naprosto provařeném námětu. Středoškolská rivalita mezi dvěma dívkami z řad roztleskávaček a jejich snaha stát se královnou plesu. Ne, skutečně je to po divácké stránce něco, co tu bylo již nesčíslněkrát. Rebel Wilson ve své nové fantastické figuře sice opět předvedla svůj komediální talent a dá se říct, že tu skutečně řádí jak utržená ze řetězu, ale když je každá následující minuta předvídatelná, jaksi se z toho ten humor zoufale vytrácí. Ve svých dvaačtyřiceti letech hraje středoškolačku, která, vlivem dvacetiletého komatu vlivem úrazu, dodělává zameškanou školu, je po mentální stránce naprosto uvěřitelná. Tenhle film si celý ukradla pro sebe a do diváků takřka kulometnou salvou střílí nejrůznější hlášky, citáty a své ničím neomezující hrátky. Odkazy na devadesátá léta jsou jejím prostřednictvím, kupodivu i přes typické vulgárnosti, zábavná a snad i sympatická. O to víc zamrzí současný LGBT… a BLM kodex. Opravdu je nutné se například dozvědět, že ředitelka školy je ´teplá´? Novodobý Lebensborn už nemá cenu ani připomínat. Černoši prostě chodí s běloškami a hotovo. Jako obvykle takový kodex snižuje laťku dolu. Politická komunistická propaganda z minulého století se ve filmech a seriálech dodnes shazuje zrovna tak. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Atlanta. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama