Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Hraný seriál o muži, který tvrdil, že byl svědkem vraždy švédského premiéra Olofa Palmeho. Co když ho ale zabil právě on? (Netflix)

Recenze (23)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Marně hledám v komentářích všechny ty "fikční světáky" a fanoušky, co do mrtě rozebírají narativní linie, protože tohle je, dámy a pánové, přesně případ seriálu, kde by tohle všechno bylo na místě. Známý případ, zpracovaný zajímavým způsobem, kde se doplňují dějové linky osudného únorového večera s dalšími střípky z Engströmova života (vynikající Robert Gustafsson!) a linkou po roce 2000, kdy o vraždě premiéra Palmeho píše knihu novinář, podle které je i tento seriál. Je jasné, že se hodně fabuluje, ale s takovým přehledem, že si nemůžu pomoct. Lehce nadsazuji a zároveň se divím, jak to, že Nečekaný vrah nemá o dvacet procent víc. 90%. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Je to velmi dobře natočené, jenom je to z takového toho ranku Joker, kdy je hlavní postava odpornej, nesmypatickej člověk a vy ho jen s nechutí sledujete a zároveň nemáte tam komu fandit. Představitel hlavní role má na sobě příliš mnoho latexu, takže mu chybí mimika obličeje a působí vedle nenalíčených herců až příliš kamenně. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Vražda Olofa Palmera otriasla svetom a rovnako aj to, že vraha nedokázali vypátrať. Hraný dokument „The Unlikely Murderer“ nám ukazuje túto udalosť vo všetkých možných dejových líniách, zodpovedne, poctivo a do najmenších detailov. Či bol vrahom naozaj Stig Engström, sa už na sto percent nedozvieme. Ale áno, autori diváka dokážu presvedčiť, že takto to naozaj mohlo byť. Klobúk dole pred výkonom Roberta Gustafssona. Opäť nám predviedol, že je muž mnohých tvárí a Stiga zahral presvedčivo. Tento film ma aspoň prinútil prečítať si viac o udalosti z 28. februára 1986. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Trochu rozvleklé a někdy se až zbytečně střídaly časové linie. S hereckými výkony jsem spokojená, ale zaráží mě, že vůbec nejsou zmíněni ti další, co se zabývali Palmeho vraždou. Přece se Pettersson musel taky seznámit s tím, co vypátrali Stieg Larsson a po něm Jan Stocklassa. Ten měl taky nějakého jasného favorita, tak by mě zajímalo, proč se policie nakonec přiklonila k Petterssonovi. V seriálu je to dost zahrané do autu. Takže po shlédnutí mám spíše více otázek, než abych byla spokojená s odpovědí. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Teď zas pro změnu bodují Vikingové  s konverzační, politickou, krimi mini sérií. Echt osmdesátkovej vizuál na vás přímo dýchá. Bezkrevnejma, ujetejma brejlovcama, co nevytáhnou špinky z čuní, se to jen hemží. Hlavní postava Stig s tím svým deviantním ksichtem může směle kandidovat na ultra úchylného, masového pedála. Konkurz zřejmě probíhal někde v ústavu pro psychouše. Skvěle vystavěný příběh, super scénář a neskutečné výkony herců. Ukázka toho, jak se dá odklonit vyšetřování nesprávným směrem, když manipulujeme správnými lidmi. Pachatel se jim směle proháněl před frňákama, až to bilo do očí. Odhalil to jeden zkušený vyšetřující, který byl urychleně odklizen do důchodu, aby nevyšlo najevo, že ten samozvaný trotl co to začal vyšetřovat byl úplně tupej. Zpackal na co přišel a případ se táhne léta samozřejmě. I když je to téměř bez akce, je to napínavý, jak krátký gatě a dlouhý kšandy. Takže je nejlepší sjet to naráz. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama