Reklama

Reklama

The Offering

  • Velká Británie The Offering
Trailer 1

Rodina, která se potýká se ztrátou, je vydána na milost prastarému démonovi, který se je snaží zničit zevnitř. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak po filmu Lullaby(2022) je tu další film s židovskou tématikou. A pokud bych měl tyhle dva filmy srovnávat tak za mě vítězí The Offering. Ať už co se týče atmosféry, napětí i digitálních triků. Lullaby mělo možná lepší nápad ale nelíbilo se mi zpracování a né moc povedený digitalní triky. The Offering sice taky není filmem u kterýho bych mohl(po židovsku) zvolat Mazel Tov ale podívat se na to dalo. Ale třeba kvalit The Possession(2012) nedosahuje ani omylem. Slabší 3 hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mainstream démonické strašení s židovskou tématikou. The Offering šlo do Amerických kin, takže po technické stránce jde o nadprůměr a vypadá to hezky, židovská kultura tomu dává neotřelý nádech a prostředí márnice funguje dobře, jen co se týká strašení, tak se mohlo přidat více na pilu. Líbilo se mi, že to má celkem old fashioned nádech a je tu zajímavá židovská mytologie kolem pradávného démona ( vzhled démona je originální a solidní- jen opět nenapáchal dostatek škody). Je tu pár atmosférických sekvencí, které nejsou úplně k zahození, ale lekačky mi příliš efektní nepřišly a není jich imho ani moc. Kouká se na to však celkem dobře díky krátké stopáži a neotřelému námětu a v rámci podobných jde určitě o lepší průměr. ( Tak trochu jsem doufal v bratříčka Autopsy of Jane Doe- ale to se bohužel nekoná), 6/10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Art a Claire, která je v jiném stavu, přijíždějí za otcem Arta do New Yorku. Na rovinu - Art je trouba, co chce navíc využít otce a k tomu dá všechny špatné věci do pohybu, Claire je pro změnu blbka, která neví, že zrcadla jsou z určitého důvodu zakrytá, a k tomu ještě poslouchá rady těch, co nezná. Není divu, že sled děsivých událostí nabere po pomalejším rozjezdu závratnou rychlost. Tedy, ve skutečnosti jde spíše o komorní démonický horor, jenž i démona ukáže. Téměř celý příběh se odehrává v báječných gotických kulisách starého domu, dojde i na márnici připomínající jeden daleko lepší snímek. Třetí hvězda je za šťastný a toužebně očekávaný konec, páč Artur nedbal ani poslední rady. p.s. - zdejší obsah je k nějakému úplně jinému filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh je inspirovaný blízkovýchodní démonickou mrchou jménem Abyzou, která má na starosti potraty a úmrtí malých dětí. Takže je to fakt potvora a zrovna tuhle čúzu vyvolá nedopatřením člen židovské komunity. A začnou se dít věci. Z mého pohledu rutinní strašení se standardním boucháním, blikáním a zrcadlovými hrátky. Občas odněkud vykoukne ruka, noha a démon na sebe vezme i několik podob, ale pořád se jede podle určité šablony, byť to není nijak urážející. Na co film může vsadit především je místy vynikající atmosféra i napětí, což, jak už píše ricci, platí především pro scény z márnice a bavilo mě i herecké obsazení přičemž kvituji, že tvůrci sáhli mezi židovské herce. Za co dávám naopak palec dolů je digitální vizuál démona. Abyzou je víceméně jasně popsaná a určitě nevypadá jak -SPOILER- přežvýkavec z Kozího příběhu. I tak ale celkově slušná práce. 65% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Technicky celkom solídne zvládnutý démonický horor zo židovského prostredia, v ktorom hlavný hrdina nedopatrením vypustí digitálneho démonika a odvtedy sa začnú diať veci, ktoré sme už videli mnohokrát – nočné mory, prízraky, modlenie, rituály a všetky srandičky okolo toho. Nebolo to zlé, najmä scény z márnice mali dobrú atmosféru, sem tam sa dalo aj zľaknúť. Voči hercom nemám výhrady, efekty s démonom lezúcim po stenách síce presvedčivé neboli, ale zase beriem do úvahy, že to nie je horor nakrútený za neviem koľko miliónov. V rámci duchárskeho žánru lepší priemer. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama