foto

Velizar Binev

  • nar. 8.3.1967 (53 let)
    Sofie, Bulharsko

Biografie

Bulharský herec a umělec Velizar Binev celým svým jménem Velizar Nikolaev Binev se narodil 8. března 1967 v Sofii v Bulharsku. V roce 1991 vystudoval Národní akademii divadelních a filmových umění v Sofii. V roce 2002 se oženil s Nushou Binevou. Kromě herectví se věnuje i umělecké činnosti. Obvykle hraje záporáky pocházející z Ruska či Ukrajiny. Mluví bulharsky, rusky a anglicky.

První větší roli si zahrál v roce 1999 ve filmu VYHNANEC. Pak přišlo několik méně kvalitních filmů, ale o dva roky později se objevil ve filmu U.S. SEALS 2 a také ve filmu ŠEDÁ ZÓNA. V roce 2003 si zahrál ve filmu PEKLO, kde se objevil v hlavní roli Jean-Claude Van Damme. O rok později se objevil po boku Wesleye Snipese ve filmu DEVĚT ŽIVOTŮ, s ním si zahrál i ve filmu STŘELEC. V roce 2006 si zahrál roli trenéra Uriho Boyky (Scotta Adkinse) ve filmu NEPORAZITELNÝ II. V roce 2009 si zahrál nájemného vraha v TURNAJI ZABIJÁKŮ. O rok později dostal více prostoru ve sci-fi akčním snímku LEDOVÉ MONSTRUM.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2021 The Asset
2019 Very Valentine (TV film)
2017 Bullet Head
Leatherface - zrození
2016 The Malevolent
2015 Ruby Strangelove Young Witch
2014 Asylum
E.A. Poe: Podivný experiment
Expendables: Postradatelní 3
Tom Sawyer & Huckleberry Finn
2013 Code Red
2012 Černý les (TV film)
2011 Super Tanker (TV film)
2010 Ledové monstrum (TV film)
Studená fúze
Temná relikvie (TV film)
2009 Ninja
Star Runners (TV film)
Turnaj zabijáků
Zlodějská partie
2008 Kyklop (TV film)
Válka a. s.
2007 Harpies (TV film)
Nightmare City 2035
Rin Tin Tin
Střelec v ohrožení
2006 Dračí kletba (TV film)
Joe Petrosino (TV film)
Neporazitelný II: Poslední zůstává
Zombies
2005 Alien Apocalypse (TV film)
Man with the Screaming Brain
Náhodný cíl
Sacco & Vanzetti (TV film)
Žraločí muž (TV film)
2004 Boa vs. Python
Devět životů
Puppet Master vs. Demonic Toys (TV film)
2003 Bestie (TV film)
Boeing 747
Bílí zabijáci
Peklo
Torus (TV film)
2002 Halmat na borovinkite (TV film)
Nanosonda
Python 2
2001 Lovec žraloků
Octopus 2
Pavouci 2
U.S. Seals 2
Šedá zóna
2000 Dokonalost mysli
Octopus
U.S. Seals
1999 Vyhnanec
1997 Carniere, Il
1996 La signora della città (TV film)
Zakasnjalo palnolunie
1994 Gori, gori, oganche

TV seriály

2019 Pandora (TV seriál)
Hurricane (S01E10)
Shelter From The Storm (S01E01)
2017 Nezvěstná (TV seriál)
Comeback (S01E01)
2015 Liaisons (TV seriál)
2014 Bez hranic (TV seriál)
The Kill Zone (S02E03)

Dokumentární

2006 Hannibal: Nepřítel Říma (TV film)