Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neuvěřitelně... Skromný, ano, na nic si nehraje, ale tolik krásných i smutných pocitů dokáže v člověku vyvolat! V každém animovaném filmu, v pohádkách pro děti, vše končí nakonec dobře, pokud ne, pokud je konce smutný, tak jen pro to, že nějaká roztomilá kreslená postavička zemřela. Ne však tady, všichni přežijí a stejně je člověk smutný. Trošku mě mrzelo, když se klisna Jednorožce proměnila v krásnou princeznu, mnohem milejší by mi bylo, kdyby zůstala ve zvířecím těle, bylo mi jí v té chvíli tak líto... Hudba je krásná, pohádkový svět dělá jen ještě více pohádkovějším, postavy jsou milé, každá má v příběhu nějaký úkol. Tento film jsem viděla kdysi, když jsem byla malá, tak jsem se na něj chtěla podívat znovu a udělala jsem dobře. Jen mě mrzí, že jsem neviděla film v originálním znění, ono přijít o hlas Christophera Lee, to je opravdu smůla! K dokonalosti chybí jen trochu, nevadila mi vůbec animace, ani pohádkový příběh... Spíš jen chvilková rozvláčnost, jinak dokonalý, smutný příběh, o posledním svého druhu, o konci všech mýtických tvorů na zemi (scéna s harpyí je naprosto úžasná). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlhá cesta bájneho, mystického tvora, až na konec sveta za svojimi druhmi. Nájde ich? Alebo je on ten „Posledný jednorožec“? Bezpohlavná bytosť, ktorú raz oslovovali v mužskom, inokedy zasa v ženskom rode, ma nijak nedojala. Nezapôsobili na mňa ani piesne od pop-rockovej kapely America. Snaha konkurovať rodinným, animovaným filmom zo štúdií Walt Disney Pictures sa japonsko-anglicko-americkej koprodukcii nie celkom podarila. Disneyho ľudia vedia podobné témy spracovať oveľa lepšie, zábavnejšie, dojímavejšie. *** ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Poslední jednorožec...ideál mého dětství...kouzelná bytost mých dávných snů. A také úžasná sentimentální vzpomínka na film, který jsem tehdy viděla sice jen jednou, ale nikdy nevymizel z mé paměti. Po dlouhých letech konečně shlédnutý znovu a znovu... a konstatuji, že jako dítě jsem měla výborný vkus na pohádky. Neomrzí. Všechny moderní pohádky hravě strčí do kapsy...všechny najednou. ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, byla to jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Nedávno jsem se na něj opět podíval a stále mě to dostává. Docela rád bych to někdy vyděl s originálním dabingem. UPDATE: Uz jsem videl i originalni dabing. Nutno rici, ze nostalgie asi hodne pracuje, protoze ac jsou zde lide jako Lee, Bridges, Farrow, tak stejne davam prednost ceske verzi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)

Reklama

Reklama