Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Kniha Poslední jednorožec je jednou z nejkouzelnějších, co jsem kdy četla. Krom toho, že je to klasická pohádka, jsem se setkala snad s tou nejděsivější atmosférou, která provází celé dílo plné beznaděje, nepochopení, méněcennosti, namyšlenosti, strachu, zoufalství ale také (a to hlavně) lásky, odvahy, věrnosti a odhodlanosti. Film má asi tak pětinové kouzlo a i přes to, že se knihy poměrně pevně drží, nedokázal ve mě vyvolat ani napětí natož cokoliv z výše zmíněného. 3* jen za to že jsem s nostalgií vzpomínala na kvality předlohy. Snad se někdy někdo rozhodne toto dílko natočit znovu, vynechá hrozivé hudební vložky, pokud film nebude hraný, zvolí o něco trefnější animaci a dá do něj trochu citu. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Veliká paráda... japonští mistři animé přišli s pohádkově pohádkovou grafikou, kluci ze západu dodali příběh, který ´tématicky čerpá z těch nejlepších tradic mytologie západní civilizace... Výsledek je nepopsatelný. Krásný, poetický, mile směšný a na pohádku zvláštně posmutnělý a (relativně) tragický. To všechno s hromadou alegorie a chytlavou stejnojmenou ústřední písní v dárkovém balení. Jeden z nejlepších animovaných kusů, co jsem kdy viděl, JDĚTE A SEŽEŇTE si ho... já dávám s čistým svědomím 90% P.S.: Nečetl jsem knížní předlohu, což mám v úmyslu co nejdřív doplnit... ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

Posledný jednorožec patrí k najzvlášnejších filmom, aké som kedy videla. Funguje ako rozprávka pre deti, ako aj plnohodnotné fantasy pre dospelejšieho diváka, a ja som celkom rada, že som ho nevidela v detstve, pravdepodobne by ma jeho depresívna atmosféra obrala o všetky ilúzie života už v rannom veku. A nemôžem nespomennúť krásne melancholický soundtrack od skupiny America, ktorý radím do osobnej TOP 10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po dôkladnom štúdiu som dospel k záveru, že Posledný jednorožec je nezabudnuteľný film pre tých, ktorí ho videli ako deti. Ja som si ho prvý raz pozrel až po štyridsiatke (inšpiroval ma komiks od Gillisa, ktorý v ČR vydalo Comics Centrum) a teda za mňa to nie je žiadna sláva. Príbeh ma bavil len o trochu viac, ako v komikse (Beagleho román som nečítal). Čiže priemerne. Atmosféra bola príjemne snová. Pesničky ma prekvapivo neiritovali. Páčilo sa mi, že to paradoxne nebolo ktovieako orientované na detského diváka (prsia v rôznom štádiu, vcelku melancholický koniec). ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Nejúžasnější pohádka, jakou znám a která přesto není takovou pohádkou, jakou se z počátku zdá být. S knižní předlouhou se sice rovnat nemůže, hlavní charaktery jsem si také vysnila jinak... ale Jednorožka s Rudým býkem splnili má očekávání na 100%. Když k tomu přidám milé písně, nemohu než povstat a zatleskat :) "Jednou zase budu smrtelný a tak vím něco, co jednorožec vědět nemůže: vše, co umírá, je krásné, dokonce krásnější než jednorožec, který je nejkrásnějším tvorem na světě..." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)

Reklama

Reklama