Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Taková podívaná pro holky, pro holčičky. Naznačuje to už i styl kresby. Přijde mi to, že někdy děj najednou jakoby přeskočí. Skoro všechny písničky, co tam zazní, jsou stejné a zpívá je stejně mdlý hlas a jsou totálně bez melodie. Tak moc bez melodie, že to místama vypadá, že je to falešně. Hlasy postav jsou obyčejné, ani vtipné ani jinak přiměřené jejich charakteru. Animace trhavá (já vím, je to starej film). PS: teď na to koukám jak pako a vubec nevim, jak jsem se na to mohl někdy divat - už podle plagátu to musí každýho odradit... měním na odpad. ()

Reklama

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neuvěřitelně... Skromný, ano, na nic si nehraje, ale tolik krásných i smutných pocitů dokáže v člověku vyvolat! V každém animovaném filmu, v pohádkách pro děti, vše končí nakonec dobře, pokud ne, pokud je konce smutný, tak jen pro to, že nějaká roztomilá kreslená postavička zemřela. Ne však tady, všichni přežijí a stejně je člověk smutný. Trošku mě mrzelo, když se klisna Jednorožce proměnila v krásnou princeznu, mnohem milejší by mi bylo, kdyby zůstala ve zvířecím těle, bylo mi jí v té chvíli tak líto... Hudba je krásná, pohádkový svět dělá jen ještě více pohádkovějším, postavy jsou milé, každá má v příběhu nějaký úkol. Tento film jsem viděla kdysi, když jsem byla malá, tak jsem se na něj chtěla podívat znovu a udělala jsem dobře. Jen mě mrzí, že jsem neviděla film v originálním znění, ono přijít o hlas Christophera Lee, to je opravdu smůla! K dokonalosti chybí jen trochu, nevadila mi vůbec animace, ani pohádkový příběh... Spíš jen chvilková rozvláčnost, jinak dokonalý, smutný příběh, o posledním svého druhu, o konci všech mýtických tvorů na zemi (scéna s harpyí je naprosto úžasná). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesné. Nekecám, ale měla jsem sto chutí tu pohádku vypnout. Nuda od začátku do konce. Hnusná animace, otřesné písničky, které tam hrály každou chvíli, nesympatické postavy, zpracování odbyté, nevzhledné, nezajímavé a nudné. Už jsem říkala, jak mě nehorázně iritovaly ty písničky? Jo, nevadí, klidně to zopakuju znova. Popravdě nechápu to vysoké hodnocení, ale co už, někomu se to asi líbilo, no mě se to naprosto příčilo a hnusilo. Jo a jen tak mimochodem, co mělo znamenat to plantání pohlaví? To byl ten jednorožec hermafrodit nebo co? Jednou o sobě mluvil v mužské formě a jiní o něm, jindy o něm mluvili jak o holce, pak se to proměnilo v dívku a jakmile to bylo zpátky jako jednorožec už zas o něm mluvili v mužské formě:D No a závěr alá tsunami jednorožců...no opravdu velmi dojemné možná tak pro pětileté děti. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem celou dobu žil v představě, že toto je ten film, který jsem kdysi se školou viděl v kině. Ale po jeho shlédnutí jsem byl zklamán. Ne snad kvalitou tohoto filmu, ale proto, že to není on. Ten co jsem tenkrát viděl byl dle IMDb japonský film Unico (1981) o dost dramatičtější a napínavější. Ale ani tento film není špatný. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)

Reklama

Reklama