Reklama

Reklama

Vyvolené

  • Hongkong Chi luo te gong (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na celém světě začnou jedna za druhou mizet přitažlivé dívky se sportovní postavou. Za touto záhadnou epidemií stojí strůjkyně všeho - Madame M (Almen Wong), která má v úmyslu z těchto dívek vychovat profesionální vražedkyně. Po dlouholetém děsivém výcviku přežijí události jenom Charlene (Maggie Q), Katt (Anya) a Jill (Jewel Lee). Stanou se z nich nejhledanější profesionální vražedkyně. Při výpravě, během níž mají za úkol zabít jistou osobu v Hong Kongu, se setkají s agentem CIA Jackem (Daniel Wu), který přísahá, že dívkám vrátí zpět jejich minulost a Madame M vyřadí ze hry. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je znát, že Siu-Tung Ching je především choreograf. Bojové scény měly vysokou úroveň, neopakovaly se a daly se přehlédnout i sekvence, které patří spíše do eposů typu Tygr a drak nebo Hrdina. Všechno ostatní byla naivní a hloupá blbost. Ale blbost zábavná a navíc okořeněná přítomností sexy Maggie Q, které bych snad vyčetl jen to, že toho neukázala krapet více. To ostatně platí i o zbývajících vraždících členkách, pokud nepočítám samotný úvod. Jednorázová zábava. 55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mno nevím nevím. Na jednu stranu pěkné holky (japonky), docela pěkná choreografie soubojů (semtam), na druhou stranu pěkně debilní příběh.. posuďte: Jakási mocná organizace unese 40 malých holčiček, aby z nich vychovali zabíjecí mašiny. Šest let tvrdého výcviku, a ve chvíli kdy mají 40 skvěle vycvičených bojovnic tak to začne: "Budete spolu bojovat, a poslední přeživší pro nás bude pracovat".. Takže vyhodí do vzduchu všechen výcvik a nechají si jednu holku ? (Oni si teda nakonec nechají 3, dvě kamarádky až za hrob, a tu třetí protože je dost dobrá)... A jen co je vypustí na svobodu, tak se jedna z holek zabouchne do poldy, který zrovna čistě náhodou pracoval na případu unesených holčiček... Takže pokud vypnete na hodku a půl mozek, a budete se jen dívat jak se řežou - tak si jednu dvě hvězdičky přidejte - jinak ruce pryč.. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V angličtině namluvený film made in Hongkong dává tušit, že se nebude jednat o nijak extrémně akční či krvavou podívanou, kterou by pravděpodobně zahraniční publikum (americké zvláště) nebylo ochotno strávit. Po skončení si částečně musím dát za pravdu, avšak výsledný dojem v mnohém předčí úvodní očekávání. Příběh nabitý feminismem snad ještě více než G. I. Jane, nepatří do kategorie nejhorších a má hodně světlých a několik opravdu výtečných míst, velmi pečlivý a vytříbený castingový výběr samozřejmě potěší silnější polovinu lidstva, jenomže nic není dokonalé. Po velmi rychle odbytém úvodu, který by po dalších pár minutách začal zavánět pedofilií, se režisér s téměř až úchylným potěšením vyřádil ve vojenském výcviku devatenáctiletých slečen. Drsné prostředí výcvikového tábora a hlavně skvěle naaranžované bojové sekvence, v nichž se osvědčí staré dobré provazy, si jasně koledují o nejvyšší hodnocení. Jenomže v druhé polovině jako bych začal sledovat jiný film, neboť kaskadérské kousky podstoupí své místo digitálním efektům, které ač přes svou nespornou kvalitu dosti naruší příjemný dojem ze sledování klasické ruční práce. Kvalita děje na sebe začne hromadit jedno klišé za druhým a vše postupně směřuje k jedinému konci. Snad jen seznámení hlavní dvojice proběhne v nádherně romantickém prostředí, zatímco první milování je tou nejnevhodněji načasovanou scénou celého filmu. Mnohé se naštěstí podaří zachránit opulentnímu konci, před kterým pobledne i Matrix. Tři hvězdičky ani ne pro film samotný, jako spíš pro to, že jsem se skvěle pobavil. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Film Vyvolené se vcelku nijak neliší od Hong Kongské klasiky. Děj začíná ve výcvikovém táboře, kde se unesené cca 12ti leté dívenky učí zabíjení, sebeovládání a chladnokrevnosti. Stane se z nich přesně to, co bylo cílem dlouholetého výcviku. Nádherné a půvabné stroje na zabíjení. Jen hlavní hrdinka se trochu vymkla plánům Madam M. Ví co je přátelství a v průběhu děje poznává co je láska. Celý film je protkán nepříliš zdařilými akčními scénami, kterým nejspíš ještě hodně pomohl počítač. Přesto se dá říct, že mne zklamal daleko méně než jsem čekala. Zkrátka žádná bomba, ale své příznivce si to zcela jistě najde. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení bohužel, ale ne dobré. Já se opravdu až nečekaně moc nudil a když k zábavě nepomohly ani souboje je to špatný. Celý film na mě působil jen jako obyčejná televizní kriminálka a to jsem opravdu nečekal. Těžko říct jestli je film opravdu tak špatný nebo jsem si ho jen pustil v nepravou chvíli. 28% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu, když jde Fiona (Marit Thoresen) do hotelového pokoje, má bílé boty s podpatkem, o něco později, konkrétně při souboji s ochrankou, má ploché boty a za dalších několik vteřin, když z pokoje vychází, má opět boty s podpatkem. (Fantasy)

Reklama

Reklama