Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Čo má The Outfit spoločné s filmami ako Zlé časy v  El Royale či Babylon? Že som váhal na ne ísť do kina, odrádzala ma ich dĺžka a hodnotenie na tejto databáze a to že to bolo úplne zbytočné. Jeden z najlepších počinov roku 2022 som si tak pozrel až na službe Sky Showtime a tento kúsok ma bavil aj keď slabší rozbeh nenasvedčoval tomu že to nakoniec bude tak skvelý film. Skvelý scénar napchaný do v podstate dvoch miestností sa hravo môže porovnávať aj s legendárnymi 12timi rozhnevanými mužmi, toto bola jednoduch pastva pre oči. ()

Tomacek 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem se probudil a řekl jsem si, že je čas podívat se na nějakou krimi záležitost. No a tak jsem klasicky oprášil google vyhledávač a vepsal do něj své brzké ranní přání v podobě  ,,krimi filmy". No koukám a narazím právě na The Outfit. Nikdy jsem neměl ponětí, že něco takového existuje, a pak jsem uviděl  O'Briena a řekl jsem si: ,,Cože? Dylan hraje v krimi věci? To musí být úplná sračka:D" kecám, měl jsem z toho právě velmi dobrý pocit, a tak jsem tomu dal šanci a věřte nevěřte byla to parádní jízda. Film nemusí upoutat každého, ale na to že se to celé odehrává v jedné místnosti, tak děje a zvratů habaděj! via. Osm hrozných. Konec byl za mě už trošku přepal, ale to zase není důvod sundávat hodnocení. Film velmi překvapil a určitě doporučuji***** ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, komorní gangsterka, odehrávající se jeden večer v jednom krejčovství. Udělat takto pohlcující a napínavou podívanou s pár herci a ve třech místnostech che obrovský um, který tu všichni zúčastnění mají. Příběh neustále graduje a tvoří nové smrtelné situace, ze kterých hledá náš nenápadný hrdina východisko, avšak celou dobu máte pocit, že nejsou všechny karty na stole. Tohle autoři dokázali prodat fakt skvěle a hned několikrát vás odzbrojí a překvapí svými odhaleními či zvraty. Opravdu napínavá podívaná stojící na postavách, scénáři, dialozích a na výkonech všech zúčastněných herců, hlavně tedy brilantního Marka Rylance! To vše zabaleno v příjemné stopáži hodinky a čtyřiceti minutách. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takto se pozná Kvalita! Vždy dokáži ocenit film, jenž se odehrává pouze v jedné místnosti a přesto se může pyšnit atmosférou, jakou postrádá celá řada velkofilmů. Napínavý příběh z krámku malého krejčovství je pln nejrůznějších zvratů a důmyslné manipulace. Napětí diváka doslova přišpendlí ke gauči a konkrétně já tedy s nadšením vyhlížel finální rozuzlení. Při závěrečné parádě jsem dokonce zauvažoval o pěti hvězdách, ale tak možná to bude příště ještě lepší. 85% PS: Tak trochu to může připomenout některý z Hitchcockových thrillerů. Fanouškům proto vřele doporučuji. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "The Outfit" bol konečne filmom podľa môjho gusta. Niečo takéto som už asi potreboval vidieť, lebo som posledné mesiace akosi začal o sledovanie filmov postupne strácať záujem. A nie, že by som videl veľké množstvo zlých filmov, skôr som mal pocit, že väčšina z nich končila niekde v oblasti priemeru alebo jemného nadpriemeru a podobne. Toto je však skutočne skvele spracovaný, kvalitne natočený a dobre napísaný film. Pôsobí to miestami skoro až ako divadelná hra, to napätie v jednotlivých scénkach skvele eskaluje a bol som veľmi zvedavý kam to na konci dospeje. Veľmi mi to dokonca pripomenulo atmosférou iný film, ktorý bol spracovaný v podobnom štýle a to "Bad Times At The El Royale". Čisto z pohľadu atmosféry majú oba filmy veľmi blízko. Na druhú stranu som mal ale pocit, že tu bolo ešte okrem toho aj skvelé tempo a dokázal tak na menšom priestore vykúzliť rovnakú dávku zábavy a napätia. A keď do toho dáme Marka Rylancea, Zoey Deutch a Johnnyho Flynna, je tu o kúzlo postarané. Ja som si to užíval na kompletku. Film, ako sa patrí a musím ho aj patrične oceniť. Okrem toho s pár zaujímavými prekvapeniami v rukáve. Hodnotenie: A ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama