Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

hroubek 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Povedený menší film, který si vystačí s jednou lokací a přesnými herci. Režisér Graham Moore odvedl hodně dobrou práci. Moore si krásně ohlídal komorní atmosféru a pečlivě vystavěl dialogy. Zvláště dialogy jsou zde velmi dobré, a krásně posouvají příběh dopředu, i přestože se to na první pohled nezdá. Dialogy můžou být krásně napsané, ale pokud je nepřednáší kvalitní herci, tak zůstanou, jen krásně napsanými, naštěstí tohle není ten případ. Mark Rylance je zde perfektní a výborně klame tělem. Rylance znovu ukazuje, že je pan herec a umí zahrát jakoukoliv postavu. Zoey Deutch má méně prostoru, ale své si s přehledem odehraje. Hodně se mi líbil výkon dvojice Johnny Flynn a Dylan O'Brien, protože odvedli velmi dobrou práci a části s nimi jsou povedené. Celkově jsem si film užil, a zaujal mě střih, práce s kamerou a celková atmosféra. The Outfit je parádní menší film. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro Grahama Moora je The Outfit režijní prvotinou a určitě je zde od čeho se odpíchnout. Bohužel je tahle komorní gangsterka z prostřední jednoho krejčovského salonu takovým podivným zážitkem. Nápad to určitě není špatný. Mark Rylance v hlavní roli je také řádným tahounem, ale zbytek hereckého obsazení nestojí za nic. V ruku v ruce s tím jdou bohužel podivné motivace a chování jednotlivých aktérů. S přibývajícím časem se tak z toho stává stále větší nepořádek. Čekal jsem ani něco trochu ambicioznějšího a více vypointovaného. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Óóó ďakujem. Ďakujem za fakt, že ešte stále na tomto svete nevymreli skutoční scenáristi, ktorí rozumejú svojmu remeslu. Už som ani nedúfal, že existujú a považoval som ich skôr za mýtické bytosti, niečo ako jednorožce alebo morské panny. No minimálne dvaja živí sa našli. Johnathan McClain a Graham Moore. Neviem, ktorí z nich mal viac zásluh na Outfite, ale majú moju hlbokú poklonu. Nádherne minimalistický, slušne zahraný, po čertoch gangsterský filmík je to. Mark Rylance si ma svojou obyčajnosťou normálneho slušného remeselníka získaval z minúty na minútu stále viac. Mafiáni sa tu striedali jedna báseň, vynechali sa pompézne prestrelky či naháňačky na autách a v ústach ostala iba dokonalá chuť pravej gangstrovky. Mne neostáva nič iné, iba vyprázdniť celý zásobník hviezdičiek a povedať si, že ešte aspoň raz by som to chcel vidieť. Ešte raz ďakujem. 🔫 *****. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film, který už se dneska tolik nevidí. Za prvé tohle období bylo krásný, co se týče módy, architektury, designu atd., takže výprava přímo nabádala k tomu to vyladit do posledního detailu. A taky, že jo. Navíc, za druhé, se téměř celej film odehrává v tom jednom krejčovství, takže relativně malej prostor se dá přímo vyšperkovat. Obecně mám tyhle minimialistický filmy moc rád, tady to působilo chvílema jako divadelní hra (a jako námět si to umím víc než představit!), která je víc konverzační, takže to někomu nemusí vyhovovat. Není to žádná akční řezničina, ale tenhle styl tomu sluší. Zvratů je možná až moc, ale taky přijde v průběhu několik nečekaných situací a já jsem byl při sledování fakt spokojenej. Něco málo tomu chybí, aby to dosáhlo na TOP filmy "tarantinovskýho" ražení z počátků jeho tvorby, ale přesto si myslím, že si to zalouží určitě vyšší hodnocení, než se tady momentálně ukazuje. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mam rad filmy s malem postav na minimalnim prostoru, stejne jako kriminalni drama. Na Outfit jsem se tesil. Je to stylova gangsterka s celkem dobrym pribehem, divaka zajima, jak to skonci. A zaver muze byt zklamanim. Vzhledem k memu ocekavani, hodnoceni zaokrouhluji smerem dolu. Verim, ze v divadle by to bylo uspesnejsi. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama