Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (142)

campix 

všechny recenze uživatele

Pro Grahama Moora je The Outfit režijní prvotinou a určitě je zde od čeho se odpíchnout. Bohužel je tahle komorní gangsterka z prostřední jednoho krejčovského salonu takovým podivným zážitkem. Nápad to určitě není špatný. Mark Rylance v hlavní roli je také řádným tahounem, ale zbytek hereckého obsazení nestojí za nic. V ruku v ruce s tím jdou bohužel podivné motivace a chování jednotlivých aktérů. S přibývajícím časem se tak z toho stává stále větší nepořádek. Čekal jsem ani něco trochu ambicioznějšího a více vypointovaného. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, které neopustí za celou dobu stopáže jednu lokaci? Ano, obavy byly na místě, ale nakonec se z toho vyklubala slušná žánrová jednohubka, která ve výsledku neurazí. Mark Rylance v hlavní roli sázka na jistotu, tam jsem na 100% věděl, že odvede naprosto precizní výkon (a hádejte co? odvedl :D). Jinak se mi líbilo zasazení do dílny jednoho chicagského střihače během 50. let minulého století, filmů z tohoto historického období moc není. Co se týče příběhové linky, tak musím přiznat, že první půlka se nese možná místy až moc jen na konverzační vlně. Ta druhá už je za mě daleko povedenější, dojde i na nějakou tu mrtvolu, dialogy mají říz, vše postupně graduje ke konci, kde není nouze ani o slušné zvraty. Takže suma sumárum, nejedná se o nic excelentního, ale zpětně jsem rád, že jsem tomu dal šanci. Nezklamalo to. Za mě 6,5/10 ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Malá (komorná) ľaho odhadnuteľná gangsterka, inscenácia s nie príliš sympatickými postavami. Možno vhodná ako divadelná hra (ktorá by zrejme nemala úspech), alebo ešte lepšie rozhlasová hra. Pre mňa slabý priemer. Režisér a scenárista tohto nie veľmi sofistikovaného a ľahko prekuknuteľného hrania sa na "kto je tu krysa", je autorom scenáru Kódu Enigmy (2014) , teda ten istý človek. Hmm.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takto se pozná Kvalita! Vždy dokáži ocenit film, jenž se odehrává pouze v jedné místnosti a přesto se může pyšnit atmosférou, jakou postrádá celá řada velkofilmů. Napínavý příběh z krámku malého krejčovství je pln nejrůznějších zvratů a důmyslné manipulace. Napětí diváka doslova přišpendlí ke gauči a konkrétně já tedy s nadšením vyhlížel finální rozuzlení. Při závěrečné parádě jsem dokonce zauvažoval o pěti hvězdách, ale tak možná to bude příště ještě lepší. 85% PS: Tak trochu to může připomenout některý z Hitchcockových thrillerů. Fanouškům proto vřele doporučuji. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Podivínský tech-guy z Don´t Look Up v hlavní roli komorní Agatha Christie spy/gangsta konverzačky. Celý se to odehrává v jednom krejčovství, na koukání je to retrostylové a elegantní (podobně jako předchozí film "Kód Enigmy", ke kterém psal Graham Moore scénář), chvíli trvá než se to rozjede, v druhé půlce pár zajímavých obratů. Tož dá sa. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama