Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Iba priemerne zábavná thrillerová konverzačka so šiestimi postavami zatvorenými v dvoch miestnostiach, s poltuctom povinných zvratov a tuctom logických dier. Rafinovanejšie napísaný scenár, ktorý by lepšie pracoval s postavami a ich motiváciami, by určite neuškodil. Mark Rylance uveriteľný v oboch polohách, ale kráľom je tu mafiánsky boss Simon Russell Beale. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Gangsterka na pětníku, která nakonec ušije pořádný oblek, tedy přesněji boudu na celý dva klany. Je to konverzačka, která tak nějak plyne, přinese dvě překvapení, který úplně překvapením zase tak být nemohou.Trochu nuda,kde to vybalancuje herectví,ale nic moc závratného se tam v jádru moc nestane. Dva klany pryč mimo záběr,aby to mělo dramatický punc a mohlo se jít dát.To hlavní v jádru asi jo, jinak mě to popravdě ani nebavilo.55% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Outfit je scenáristický majstrštyk, který disponuje snad naprosto vším, co luxusně záživný scénář mít má. Nápaditý, strhující, obsahující především v závěru doslova lavinu zvratů a překvapení, vytvářející napětí, silný v dialozích a v neposlední řadě je i velice inteligentní, hrající si s divákem tak chytře, že jen málokdo může odhadnout, co bude následovat v další scéně, nehledě na to, že je určitě potřeba zmínit i fakt, že přes všechny ty zvraty a překvapení není celý film ani na chvíli jakkoliv překombinovaný, nesrozumitelný, či snad nepřesvědčivý, že by tam něco nesedělo, naopak, vše do sebe perfektně zapadá a i díky tomu po celou dobu tak působí velmi přesvědčivě. Krom téměř až dokonalého scénáře pak tato podívaná ovšem funguje i v mnoha dalších ohledech, jako třeba výrazná atmosféra, samozřejmě velmi oslovit dokáže i vizuální podoba filmu, no a obsazení, to je třešnička na dortu, fantastické výkony všech zúčastněných jsou prostě též skutečnou ozdobou snímku. Parádní je jinak i postupná gradace, kdy se film jakoby schválně rozjíždí vážně hodně pozvolna a v takovém uhlazeném, mírumilovném stylu, aby pak postupně nabíral na obrátkách a v poslední třetině došlo k doslova erupční gradaci, plné divokých konfliktů, končících krvavými rozuzleními. Vyčíst pak v případě tohoto snímku nemám co, tudíž za mě The Outfit představuje filmovou povinnost pro každého filmového nadšence, jedná se totiž o skutečně výbornou podívanou, kombinující vysokou kvalitu s fungující zábavou, a to se povede opravdu jen málokdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká scénaristicky našlapaný film. Ta hra s divákem, kdy si vrství pointování zápaltky je chytrá a nápaditá. Není to nic, že by v něm bylo milion zvratů, ale prostě chytrý vývoj, který si hraje s divákem jak s malým Jardou, paráda. Škoda, absolutního finále to mě prostě nesedlo, jinak by to bylo za plný počet. Mark Rylance fantastický. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Perfektní komorní gangster drámo, které má jednoduše koule a napětím rozhodně nešetří. Film má celkem specifický žánr, který se těžko popisuje a ze kterého moc kousků nevzniká - o to víc jsem nadšen, že film s tak "obyčejným" popisem se nakonec vykreslil jako perfektní zážitek ve všech ohledech. Postavy jsou výborné, hlavní krejčí i gangsteři okolo jsou uvěřitelní, zajímaví a v čase se výrazně vyvíjí, napětím je film doslova prošpikován už od prvních minut, kdy divák nemá nejmenší tušení, kam se bude film ubírat v minutách následujících, a to je zkrátka excelentní, nepředvídatelné a poutavé. Dojde i na akci a krev, dialogy jsou zajímavé a zvratů je zde hned několik, z nichž ten další je pokaždé lepší než předchozí.  Čím víc se film blíží k závěru, tím se přidává na intenzitě až do samotného vyostřeného finále. Sakra dobré překvapení, od kterého jsem čekal nevýraznou filmařinu, ale ve výsledku nemám daleko k plné pětce - maximální spokojenost. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama