Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Korejská produkce je očividně na koni a po megaúspěšném Squid Game a vcelku zajímavém Hellbound přichází s miliontou variací na zombie epidemii. Paralela se současnou probíhající covidovou krizí se zde přímo nabízí a vlastně to na celé koronavirové šílenství dost (nepěkně) odkazuje. Pokud jde o samotné formální provedení, postavy, gore, občasné twisty a celkový dojem „zábavy na úrovni“ – všechno tu je a vlastně to po celých těch 12 hodin baví více než dobře. Na takhle dlouhé ploše je ale prakticky nemožné se vyhnout nějakým hlušším místům a občas se může dostavit pocit, že už je to příliš rozvleklé. Jenže zároveň se sluší poznamenat, že po valnou většinu stopáže je to vlastně dost cool a napínavé. Ani o dojemné (místy možná patetické) scény tu není nouze a vlastně nemůžu říct, že by mi některé postavy nepřirostly během těch 12 dílů k srdci. Ve výsledku se tak jedná o velmi solidní zombijárnu, která není kdovíjak originální, ale už jen za tu snahu o rozšíření či pokus o obohacení zombie mytologie si sympatie rozhodně zaslouží. [75%] ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Ide rozhodne o zaujímavý počin na motív High School of the Dead, ktorý sa mi páčil o trošku viac. Hlavne preto, že netrebalo spod televízora po každom diely vylievať za dve vedrá nazbieraných slzičiek od každej z postáv. Tu sa kvôli týmto nevyhnutným melodramatickým scénam pekne natiahla aj stopáž každého dielu. Okrem tohto mi dosť prekážala aj občasná prítomnosť nasilu vložených rádoby-vtipných, zavádzajúcich, či v zopár prípadoch dokonca až vyslovene hlúpych scénok. Inak som to ale dopozeral bez ujmy (pár-krát si pokrútiť hlavou nezaškodí) a ako celok teda hodnotím 3/5. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Teprve začátek února a už tady máme vážného nominanta na nejpřehodnocovanější seroš roku.. Netflix asi po nečekaném (a blbě vysvětlitelném) úspěchu Squid Game prostě rychle hrábnul do korejského špajzu a vytasil něco s jistým potenciálem, co půjde s troškou hajpu hezky podojit... Úplně blbý to není, ale 12 dílů je tak o 50% více než by to potřebovalo.. Když zombíci ve škole, tak asi radši japonskej animák High school of dead.. když zombíci v koreji, tak určitě radši Kingdom.. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se maličko styděla, že se na to vůbec začínám dívat - na zombíky! Ale bavilo mě to. Po druhém díle jsem měla pocit, že už je prakticky vše řečeno a zároveň jsem zjistila, že je přede mnou dílů ještě deset. To mi připadalo neuvěřitelné, co by tam tak ještě chtěli dát.. ale našlo se :). Měla jsem tam pár oblíbenců, kteří docela dlouho přežili, takže bylo komu fandit. Příběhové linky jednoduché, ale dokázaly být silné. Zklamal mě až poslední díl, ten už byl o ničem. Ty závěry Korejcům prostě moc nejdou. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak se mě tu někteří ulrakrutopřísní cynikové snaží přesvědčit. Jen se zkrátka musí počítat s tím, že se seriál točí převážně kolem školáků hozených do velice přepjaté životní situace, proto je v něm (pro někoho nepřekousnutelné) moře momentů, které se do děje tak trochu žánrově nehodí. Příliš zlehčování, příliš nucené romantiky, nyvých pohledů, nesmyslných rozhodnutí. Ale opakuju, je to o školácích. Sami bychom si asi při zombie apokalypse uvěznění ve škole se svým "krušem" nevedli lépe. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)
  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama