Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temná animovaná komedie o záhadném domě, ke kterému se v různých obdobích vážou životy chudé rodiny, úzkostlivého investora a otrávené paní domácí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Za mě teda film, který je ve všech směrech naprosto geniální. Začal bych s animací, která byla v každém ze tří příběhů tvořících tento snímek trochu jiná, což je podle mě moc fajn nápad, jednak pro lepší uvědomění si, že se jedná o různé příběhy, jednak pro to, že každý typ animace je svým způsobem originální. V první části jsou hlavními protagonisty panenky z filcu. Tento typ mně osobně docela nahání strach, hlavně kvůli těm malým černým očím, které jsou tak blízko u sebe. V druhé části je propojena animace s reálným základem, takže divák má přeneseně pocit, že by se to klidně mohlo dít u sousedů v ulici. Třetí část mi připomíná Fantastického pana Lišáka, a to jak postavami, tak i domem, ve kterém se děj odehrává. Nyní něco k příběhu: Ohromně se mi líbí nápad, že se všechny tři části odehrávají ve stejném domě. Vyhovuje mi to asi o něco více, než kdyby prostředí každého příběhu bylo úplně jiné, jako je tomu například ve filmu Smrtelné historky (2016). I když i to má samozřejmě něco do sebe. Je také dobře, že se každý příběh odehrává v jinou dobu, takže máme možnost si prohlédnout v různých etapách historie. Děj je velmi ponurý a pokud se člověk zamyslí, tak i docela filosofický, v tom smyslu, že je nad čím hloubat, pokud děj sledujete bedlivě a do hloubky. Každá část s sebou nese nějaké poselství a ponaučení z chyb postav. Celkově tedy velká spokojenost. ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Mám rád animaci a jsem rád, že občas vznikne i nějaké netradiční dílo, ke kterému se dá běžně dostat (ne nějaké festivalovky) . A stop motion animace se už dnes moc nenosí. Proti ní nemohu namítnout nic. Není revoluční, ale funguje téměř bez chybně. Problém je s příběhem tří povídek, které se všechny neskutečně táhnou. Forma funguje, ale nedokáže zvítězit nad obsahem. Takže bych to doporučil jen animačním nadšencům. ()

Reklama

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá filmová záležitost. Až bych řekl celkem na zamyšlení. 1 díl vám nedělí ,,creepy" atmosféru, která je prostě skvěle udělaná. 2. Díl začátkem lehce zadrhává, ale potom to udělá skvělý dojem (ještě lepší než u 1.). No a 3. Díl je jen perfektní až artové zakončení skvělé ,,trilogie" v jednom filmu. Perfektní to není, ale určitě hodně zajímavé. 8/10 ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"Dnes má přijet můj známý." -"A má peníze?" "Potkala jsem ho před osmi lety na workshopu tibetské hudby. Od té chvíle se bavíme jen na astrální úrovni." -"takže nemá peníze!" Velice zajímavý počin! Je to absurdní, je to bizarní, ale naprosto parádní. Asi to nebude pro každého, ale já se bavil. Stop-motion animace je vždycky docela creepy záležitost! Máme tady tři příběhy, každý jiný a v podstatě stejný. Nad všemi se musí člověk pozastavit a zamyslet. Tyhle věci si nenechám nikdy ujít, pokud na ně narazím. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy a jeden dům. V prvním sledujeme rodinku s dvěma holčičkami, která se přestěhuje do nového domu. Něco tu ale nehraje. Schody střídavě mizí a objevují se, stavaři jsou divní a rodiče se taky začnou chovat divně… V druhém se objeví pan myšák, pracovně vytížený investor. Nabízí dům ke koupi, ale nemá štěstí. Až jednou se objeví paní myš se svým mužem a ti chtějí dům koupit. Jenže prohlídku protáhnou na pěkně dlouho a v baráku se v podstatě usalaší. Nakonec pana myšáka dostanou do nemocnice… A ve třetím vystupuje paní kočka jako fakt znechucená paní domácí onoho domu. Má dva podnájemníky, kteří jí ale lehce pijou krev, protože neplatí penězi, ale rybami a kameny. Což jí je k prdu. Barák schvátila záplava, ale ona chce zůstat a dům opravit… Inu, co bych k tomu napsala. První a třetí příběhy byly zajímavé. Díky zvláštnímu vyobrazení postav byla celková atmosféra temná, hutná a opravdu nepříjemná, což bylo super. Druhý příběh mě bohužel neoslovil. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama