Reklama

Reklama

Notre-Dame v plamenech

  • Francie Notre-Dame brûle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrdinský příběh těch, kteří riskovali své životy při nebezpečné záchraně symbolu Paříže. Nervy drásající snímek režíroval držitel Oscara a matador světové kinematografie Jean-Jacques Annaud, který má na svém kontě filmy Jméno růže, Nepřítel před branami či Sedm let v Tibetu. Film v neúnavném tempu rekonstruuje události 15. dubna 2019, kdy katedrálu Notre-Dame zachvátily plameny a celý svět toho byl v přímém přenosu svědkem. Spolu s hasiči se vydáváme do míst, která zůstala divákům obrazovek skrytá – přímo do nitra hořící budovy. Snímek tak nabízí téměř fyzický zážitek, který nikoho nenechá chladným. Režisér a scenárista snímku Jean-Jacques Annaud se soustředí na věrohodné zachycení boje s nekontrolovatelným živlem, ale především upozorňuje na nezměrnou odvahu a obětavost záchranných sborů. Bez jejich nasazení by nejznámější katedrála světa lehla popelem. (Bioscop)

(více)

Diskuze

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Konečně přesně a pravdivě ukázáno, jak tyto velké požáry jsou chaoticky řízené. Už jenom než se dostali přes necelý kilometr hasiči trvalo desítky minut. To na soutěžích všichni hasiči lítají jak o sto péro a můžou si utrhnout slezinu, ale jakmile se na to jde doopravdy, tak je najednou všechno těžký a všechno trvá ... Místo aby běželi po svých, jak jeden adept na Leninův řád, tak ostatní osazenstvo hasičského auta sedí jak pecky na fleku a čekají co se bude dít. Pak krásně ukázáno jak to funguje vždy a všude : Jede sem prezident, něco na ty televize pusťte a ať to tady svítí a vypadá to, že se tu něco děje. Prostě POTĚMKIÁDA každým coulem. Známe to všichni kdo děláme v nadnárodních firmách. Přijede majitel nebo představenstvo a najednou se nemusí vyrábět, ale hlavně uklízet. Jak to říkával nebožtík Šimek ve své povídce : Od králíků pěkně srovnat na hnůj bobky podle velikosti ... A ještě k těm hasičům, pamatujete jak zapálil ten magor byt v 11 patře a až vyskočilo před ohněm z balkonu 6 lidí na zem, tak velitel nechal nafouknout matraci ? Na YB bylo video, kde byl slyšet jakříká : Tak jim to teda pro ty kamery nafoukněte kucí. Ale že už tam kvůli zmrdovi chcíplo 6 lidí to se pěkně zametlo pod koberec, dokonce i tu ženskou, která to natočila přesvědčili, aby stáhla výpověď a video se taky krásně pěkně potichu vytratilo. No prostě je to u fízlů, hasičů a doktorů furt stejný. Ruka ruku meje.

Ephemeris

Ephemeris (hodnocení, recenze)

Patetické a prebudené vsuvky mi už spoľahlivo dokážu zničiť dobrý dojem z akéhokoľvek filmu. 

DJW

DJW (hodnocení, recenze)

Androwski

+++
A ešte by ma zaujímalo, či sa zaoberal aj dôvodom, prečo vznikli skraty naraz na troch rôznych miestach (na termosnímkach sú vidno 3 ohniská)

Související novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (více)

Reklama

Reklama