Reklama

Reklama

Narušitel

  • Česko Nezvaný host (neoficiální název) (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

topi 

všechny recenze uživatele

Když se sejde parta - bratři Raimovi, Spiegel, Campbell, Hicks - je o čisté filmařské nadšení postaráno. Hravě, brutálně a nadšeně. Tak jako u filmu Evil dead, který tahle skupinka pohodářu také vytvořila. Intruder je čistej slasher s opravdu kulervoucíma jatkama (o které se mistrně postarali nestoři maskérského umění, pánové Berger/Nicotero/Kurtzman). Sice chvíli potrvá, než se první mord objeví, ale pak už vše frčí jak na běžícím pásu až do krvavého finále. Vše krásně podtrhuje hravá a nápaditá kamera. Pro mě srdcovka v slasherovém žánru. Ještě bych vypíchl perfektní hudbu, která umocňuje stupňující se napětí. Kdo ale hudbu dělal, to by mě zajímalo. Na Csfd je uveden Basil Poledouris (a to bych teda pochyboval) a v titulcích autor hudby uveden není. Tak nevím. Každopádně ve svém ranku učebnicový příklad, jak má vypadat kvalitní slasher. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Mam rad slashery ale toto dielo malo tak prisernu reziu, strih, kameru a vraha ze mi "dramaticke sceny" prisli doslova na smiech. Nulovu atmosferu dorazil maximalne dementny koniec takze jedina vec ktora sa na tejto amatercine da ocenit je vcelku slusne gore. Skoda premrhaneho potencialu. Zial nie kazdy vie navodit atmosferu ako Carpenter. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Béčko jak se patří. Intruder je zasazen do supermarketového prostředí a přináší sebou vše, co takové béčko má obsahovat. Samotný začátek je vcelku nezáživný a není dobrou předzvěstí, že by se snad mohlo jednat s nabývajícími minutami o slušnou zábavu, jenže ejhle, druhá polovina je doslova vizuální výstavka kvalitního gore a o to víc vynahrazuje nepříliš povedenou úvodní část. Chybí tu snad jen charismatičtější vrah a celkové rozuzlení, přesto jsou vraždy natolik kvalitní, že tohle se přejde. Rovněž se nedá upřít snaha o zasazení humoru, který trochu odlehčuje úvodní dění. Intruder je slasher dvou zcela rozdílných polovin, a snad i díky velmi dobré druhé polovině se mi zalíbil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher se vším všudy. Dlouhý rozjezd, hromadící se mrtvoly, jasný podezřelý který to určitě není a nakonec souboj poslední přeživší o život. Vraha i motiv jsem tipl, což při mých chabých deduktivních schopnostech svědčí spíše o mizerném scénáři než mé genialitě a úplné finále je naprosto stupidní. Ale abych nekritizoval, vraždy jsou opravdu povedené, člověk se až diví co všechno se v takovém marketu nachází. Kameraman tentokrát stydlivě neodvracel hlavu, takže je i na co koukat. A nápad, že někomu hrábne a půjde si zablbnout do nejbližšího Albertu mi při jejich "kvalitě" a "výborných službách" nepřijde tak nereálný .-) ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Spiegel vie ako má diváka udržať v napätí. Film je od začiatku rovnako stereotypný ako väčšina hororov až do chvíle, keď sa začnú objavovať prvé obete. A práve tu Spiegel tlačí na pílu viac ako som očakával a najmä aj preto, lebo sa dej odohráva len na jednom a tom istom mieste. Tým je supermarket a samozrejme likvidujú sa v ňom teenageri, čo si myslím nie je nič nové. Pôvodne to bolo za 4* ale prekvapivé rozuzlenie nakoniec plus žart s odseknutou hlavou a príjemný "Happy End" na konci moje očakávania prevýšili. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Film se měl původně jmenovat The Night Crew. (Chatterer)
  • Píseň, kterou zpívá Randy (Sam Raimi), byla použita ve filmu Evil Dead, který režíroval Sam Raimi. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno