Reklama

Reklama

Narušitel

  • Česko Nezvaný host (neoficiální název) (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Intruder je vyborna vyvrazdovacka pocas jednej nocnej smeny v supermarkete. Strasidelna atmosfera naplno funguje, vrazdi sa vo velkom, takze fundovia hororu si pridu na svoje. Majitel, veduci, zastupca veduceho, pracovnici a predavacky su systematicky likvidovani istym psychopatom. Snimok je zaujimavy aj tym, ze si tu zahral aj isty Sam Raimi /kultovy Evil Dead 1 a2 - spolu s "Ashom" - Bruce Campbellom/. Samotny reziser Scott Spiegel film nielen reziroval, ale aj v nom hral /ako herec moze byt tunajsiemu divakovi znamy z filmov ako Lvi Srdce, Rychlejsi nez Smrt, no a pochopitelne aj Evil Dead 1 a 2/. Ako pikoska sluzi fakt, ze postavy su likvidovane ich vlastnymi zbranami /masiar odvisol na masiarskom haku napriklad/. Pre Hororovych fundov je tento snimok povinna jazda, toto musite poznat, ak sa povazujete za fandu hororov. 89 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. NARUŠITEL se odlišuje od většiny slasherové produkce především hravostí, slušným množstvím černočerného humoru a velmi kvalitním gore. Dočkáme se tu i nějakého toho osvěžujícího cvičení s kamerou, ale do grotesknosti a zběsilosti o rok staršího SMRTELNÉHO ZLA 2 Sama Raimiho (Scott Spiegel je jeho letitým kamarádem a spolupracovníkem) to má daleko. Spiegel, Raimi a Raimiho brácha Ted si tu také zahrají oběti šíleného vraha a na konci zaskočí na návštěvu i Bruce Campbell jako policajt. Za gag s hlavou rozříznutou vejpůl, kdy na sebe její půlky přesně nepasují, nebo za scénu, kde vrah ubije jednoho z hrdinů do bezvědomí uříznutou hlavou, si to tři hvězdičky zaslouží. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Béčko jak se patří. Intruder je zasazen do supermarketového prostředí a přináší sebou vše, co takové béčko má obsahovat. Samotný začátek je vcelku nezáživný a není dobrou předzvěstí, že by se snad mohlo jednat s nabývajícími minutami o slušnou zábavu, jenže ejhle, druhá polovina je doslova vizuální výstavka kvalitního gore a o to víc vynahrazuje nepříliš povedenou úvodní část. Chybí tu snad jen charismatičtější vrah a celkové rozuzlení, přesto jsou vraždy natolik kvalitní, že tohle se přejde. Rovněž se nedá upřít snaha o zasazení humoru, který trochu odlehčuje úvodní dění. Intruder je slasher dvou zcela rozdílných polovin, a snad i díky velmi dobré druhé polovině se mi zalíbil. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když se sejde parta - bratři Raimovi, Spiegel, Campbell, Hicks - je o čisté filmařské nadšení postaráno. Hravě, brutálně a nadšeně. Tak jako u filmu Evil dead, který tahle skupinka pohodářu také vytvořila. Intruder je čistej slasher s opravdu kulervoucíma jatkama (o které se mistrně postarali nestoři maskérského umění, pánové Berger/Nicotero/Kurtzman). Sice chvíli potrvá, než se první mord objeví, ale pak už vše frčí jak na běžícím pásu až do krvavého finále. Vše krásně podtrhuje hravá a nápaditá kamera. Pro mě srdcovka v slasherovém žánru. Ještě bych vypíchl perfektní hudbu, která umocňuje stupňující se napětí. Kdo ale hudbu dělal, to by mě zajímalo. Na Csfd je uveden Basil Poledouris (a to bych teda pochyboval) a v titulcích autor hudby uveden není. Tak nevím. Každopádně ve svém ranku učebnicový příklad, jak má vypadat kvalitní slasher. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Narušitel je od autorů Evil Dead,a tak si nemohu odpustit jednu malou,ale pro mě důležitou připomínku.Zatímco u kultovní řezničiny byla za málo peněz sakra hodně muziky,u Narušitele došlo k malé,ovšem zásadní změne.Za málo peněz,málo muziky.Narušitel je přespříliš obyčejné béčko,sice s pár gore efekty,ale jinak bez atmosféry,bez napětí,bez šťávy.Autoři se zde pro mě zkrátka nevyřádili tak,jak by mohli·a hlavně jak uměli a ikdyž to mělo celé docela zábavně nadnesený tón a výtečný nápad s neomezenými možnostmi proměnit celou tuto vyvražďovačku v pořádný masakr,drželi se tvůrci dost při zdi a celkově na mě Narušitel působil dost sterilním a nenápadným dojmem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Píseň, kterou zpívá Randy (Sam Raimi), byla použita ve filmu Evil Dead, který režíroval Sam Raimi. (Chatterer)
  • Film se měl původně jmenovat The Night Crew. (Chatterer)
  • V Itálii vyšel tento film pod názvem Terrore senza volto, což v překladu znamená Terror bez tváře. (Chatterer)

Reklama

Reklama