Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

maty39 

všechny recenze uživatele

Rachot v Bronxu nepatří mezi Jackieho nejlepší filmy, ale pořád je to slušná zábava a povinnost pro fandy. Bitky a stunty jsou parádní. Jackie byl na vrcholu a je to vidět. Vrcholem je bitka v doupěti (skladišti??) motorkářského gangu, který si na Jackieho zasedne poté co jim pocuchá ego při bitce v supermarketu. Jackie se zde postaví celému gangu a využívá vše co zde najde, včetně lyží. V trivii se dozvíte, že její natočení trvalo 20 dní, protože Jackie musel natrénovat celou choreografii s místním týmem kaskadérů. Občas je vidět, že Jackiemu nestíhají (především v bitce se šéfem motorkářů). Nicméně, bitva ve skladišti je spektakulární. Dále scéna, kdy motorkáři Jackieho pronásledují v parkovacím domě a Jackie se musí zachránit skokem z vrcholu na požární schodiště protější budovy patří mezi top stunty v Jackieho kariéře. Celý film vyvrcholí destruktivní honičkou se vznášedlem. Spektakulární a zábavné. Problémem filmu není ani tak jednoduchý scénář, ale spíše nepřesvědčivé zvraty (třeba Jackieho proslov vůči motorkářskému gangu) a fakt, že film byl prostřihán z originální hongkongské verze (delší asi o 17 minut). Rachot v Bronxu byl jedním z prvních filmů, kde se Jackie výrazněji představil západnímu publiku a pokud se nepletu první Jackieho film v českých kinech. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se vyloďuje v Americe podobně jako svého času Bruce Lee v Římě. Hned na úvod vymlátí místní hejsky, pak od nich dostane naloženo, aby je vymlátil ještě více, poté se dohromady spojí a jdou si posvítit na mnohem větší hejsky. Příběhově nic extra, choreogratie soubojů a kaskadérských kousků je výborná. Když jsem film viděl poprvé, zdálo se mě že přechod do hollywoodské produkce ublížil Jackiemu více, nyní bych řekl že je vše poměrně v pořádku. 65% PS: V závěrečných nepovedených scénách zaujme nejvíce Jackieho kotník. Ten člověk teda vydrží nemožné. ()

Reklama

ouf 

všechny recenze uživatele

Výborný Jackie se stále vynikajcí formou ,o které by se dali psát romány , ostatně ,když jsem viděl , jak na oslavě tušim 57 narozenin hodil salto vzat v obleku , stále funkční Blázen.Jackie si mě v tomto snímku získal impozantní až mýticky ochranitelskou scénou kdy vyprovodil pankáče z penáče ,ostatně mě na něm nebavý když zachází se svým přitroublým vtipem za pomyslné hranice ale naopak když přechází do fáze promlouvající trochu víc prožile jako třebaz ve filmu Karate kid2010 ale to je podmíněno i věkem a hlavně věkem. On sám tvrdí ,že jen díky tomu praštěnýmu , přihlouplímu Jackiemu se dostal na světlo , tady se setkávají oba dva současně což působí dobře. Scénář určitě slabší ,ke konci filmu cítitelně. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Ač je pointa filmu jakkoliv naivní a jalová, nelze upřít dobré ztvárnění některých rolí a dynamiku filmu, kterou maximálně oceňuji. Film upoutá a nepustí, to je náznak toho, že si to jen dvě hvězdy nezaslouží. Nejvíce se mi ale líbily ženské role, které byly komediální, když měly pobavit, a velmi emotivní, když vyžadovaly soucit. Pak je tu věc závěrečných titulků aneb zvorané scény, při které vyvstává otázka, jak to, že Chan ještě žije a jestli mu tohle sebemrzačení stojí za to. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

To byla ale vydařená návštěva u strýčka. Jedna cesta do Ameriky a hned takové tóčo. Myslím si, že Jackieho postavě se o něčem podobném ani nezdálo. Příběh není žádné terno, ale tady o něj nejde. Slouží tu spíše jen jako takový doplněk, který se díky Jackiemu dá lehko přehlédnout, protože jsem se soustředila na jeho bojové umění a o to mi šlo, chtěla jsem si totiž vyčistit hlavu, aby se mi dobře usínalo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl roli Dannyho (Morgan Lam) ztvárnit Andrew Johnston, ale nabídku odmítl, jelikož dal přednost vzdělání. (SG-1)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „A Good Conscience“ nazpíval Jackie Chan. V americkém sestřihu filmu chybí. (Rominator)

Reklama

Reklama