Reklama

Reklama

Rabiye Kurnazová vs. George W. Bush

  • Německo Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poté, co je její syn Murat těsně po útoku 11. září 2001 obviněn z teroristického útoku a jako jeden z prvních umístěn do věznice Guantanamo, zahájí matka tří dětí Rabiye Kurnazová boj proti větrným mlýnům zvaným netransparentní soudní systém, byrokracie a mezinárodní politika. Na pomoc k vysvobození syna jí přichází advokát Bernhard Docke, který se odhodlané německé Turkyni Rabiye postupem času stane nejen právní oporou, ale i blízkým přítelem. Křehká komedie podle skutečných událostí, jež vypráví o lidské nezdolnosti, smyslu pro spravedlnost a neutuchající naději, získala na festivalu v Berlíně Stříbrného medvěda za scénář a nejlepší hlavní herecký výkon. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (9)

Pinbacker.cz (Jakub Strouhal)

"Díky relativně vyvážené kombinací humoru a tragiky, maximálnímu soustředění se na rodinou vazbu, nikoliv lidskoprávní detaily, jde o divácky snadno stravitelný počin se srozumitelným sdělením. Ano, někdy i udělat všechno nestačí. Znamená to ale, že bychom se měli přestat snažit? Nikoliv. Protože…" více

Související novinky

Filmové novinky na festivalu Das Filmfest

Filmové novinky na festivalu Das Filmfest

12.10.2023

Gangy na berlínském sídlišti, homosexualita v rakouské armádě, tréninková dřina lyžařů v Alpách, kontroverzní Elfriede Jelinek, emancipovaná Sisi, výstřední Oskar Kokoschka či osudová Alma Mahler. 17… (více)

Reklama

Reklama