Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špionážní thriller Jérôma Salleho vychází z nepravděpodobných, avšak skutečných událostí. Líčí příběh francouzského státního úředníka, který se nevědomky ocitne v konfliktu s jednou z nejmocnějších a nejnebezpečnějších sil moderní doby – ruskou tajnou službou FSB. (mac000)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jak dobrá je Francie v komediích, tak stejně dobrá je i v drsných thrillerech. Kompromat je excelentní, bezvýchodná napínavá jízda od začátku do konce. Útěk francouze žijícího v Rusku před KGB, která jej z neznámých důvodů falešně obvinila z pedofilie je sama o sobě poměrně dobře uchopitelná látka a ačkoliv je trochu obyčejná a všední, režisér je dostatečňe zkušený na to, aby z ní udělal dostatečně poutavou jízdu v čele s výbornou hlavní tváří. Film má grády, je napínavý a po celé dvě hodiny diváka nepustí ze svých spárů. Dojde na akci, špionážní kličky, trochu politiky i velkolepý útěk. Tohle se prostě povedlo a já nemám výhrady. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Na motivy skutečných událostí, kterým lze věřit kdy jindy nežli v době ruSSké agrese na Ukrajině. Nechutná výpověď o tom, co si o nás jako o Evropanech myslí ruská (j)elita a co je už po desítky let propagandou mláceno lidem do hlav, nejen tam. Odvrácená strana diplomacie + skvělá chemie Lellouche - Kulig. 75% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vcelku priemerny, tmavy a depresivnejsi film, ktory pomerne autenticky vykresluje "lasku" ruskych tajnych sluzieb a zrejme i vacsiny bezneho ruskeho naroda k francuzskemu umeniu. :) Ano, uvedenu javiskovu hru by nedalo minimalne 50% Slovakov. Som si tym isty, vidiac zlozenie hladiska, ked sa nachadzam na nejakom kulturnom evente. Takze znechutenie ruskych divakov som absolutne chapal. :) Znacne dlha stopaz, obcas som sa nudil. Zizikin bude v europskych ci americkych filmoch naveky obsadzovany za ruskeho zoldniera, vojaka alebo funkcionara. :) S Lellouche-om som uz videl mnoho francuzskych filmov, je casto obsadzovany, vyznamny schopny francuzsky herec. 60% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Název Kompromat odkazuje na známé praktiky KGB, která byla schopná lusknutím prstu pořídit kompro na nepohodlného občana a vám už je díky porovnání s nestárnoucím snímkem Harrisona Forda asi jasné, že represivním složkám zlého režimu bude podle neselhávajícího hitchcockovského schématu unikat nevinný (a naštěstí inteligentní) civilista. Inspirace pravdivými událostmi je bohužel trochu na škodu věci, protože útěk zoufalého muže do civilizovaných končin je snad až příliš předvídatelný a navzdory přesvědčivě znázorněné a všeobjímající ruské depresi nejde nikdy úplně na dřeň. Byť s tempem pracuje skvěle. Emoce tak nejvíc probouzí vysoce sympatická Světlana s tváří Joanny Kulig, která pomáhá nespravedlivě obviněnému Francouzovi. Jo, vysokorozpočtový hollywoodský remake bych si dal líbit hned. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po tom, co rusáci předváděj na Ukrajině, je tohle už jenom taková třešnička na dortu. Jenže i tohle je fakt něco děsivýho. Bez reálií dnešní doby bych si z fleku myslel, že se jedná o příběh z dob SSSR. Bohužel se však neni čemu divit, když se do teď v Rusku kromě falešnejch obvinění a zmanipulovanjech soudních procesů nepohodlný lidi rovnou ztrácej nebo záhadně umíraj (pád z okna FTW). Nicméně Francouzská ambasáda se v příběhu taky nepředvedla v nejlepšim světle (co může být víc než ochrana vlastních občanů v daný zemi?). Dovedu se představit, že takovýhle přizdisráčský jednání ambasády neni daleko od reality. A teď už k filmu samotnýmu. Tempo vyprávění je místama dost pomalý, což taky souvisí s nataženou stopáží přes dvě hodiny. Pořádný napětí jsem registroval jenom při scénách ve vězení nebo při finálnim útěku. Jinak jsem se místama trochu nudil. Průměrná podivaná je v případě takhle silnýho námětu spíš neúspěch. Čekal jsem teda rozhodně víc. Za pár dobrejch momentů, námět a hudbu třetí slabší hvězda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Kvôli pandemickým obmedzeniam celý štáb musel počas nakrúcania neustále nosiť rúška a po práci nesmeli opustiť hotel. Režisér Salle označil celé nakrúcanie za veľmi drsné. (Arsenal83)
  • Režisér Salle do hlavnej ženskej roly vybral Poľku Joannu Kulig, ktorá musela rozprávať s celým štábom anglicky. Svoju voľbu vysvetlil nasledovne: "Joanna má neuveriteľnú charizmu, energiu, krásu a osobnosť... Pre túto postavu som hľadal herečku, z ktorej vyžaruje táto zložitosť a nie klišé blonďavej Rusky, ktorú roky vídame v trileroch." (Arsenal83)
  • Scenár je veľmi voľne inšpirovaný skutočným príbehom Yoanna Barbereaua a jeho knihy "Dans les geôles de Sibérie" ("Vo väzeniach na Sibíri"). Film však nie je striktnou adaptáciou, producenti nevlastnia práva na adaptáciu knihy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama