Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nová verze filmu ze 70. let s Budem Spencerem a Terencem Hillem, ve které se po pětadvaceti letech znovu sejdou dva bratři, aby se přihlásili o otcovo milované vozítko. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (56)

JFL 

všechny recenze uživatele

Proč vznikl remake v jistých zemích a pro jisté generace kultovního bijáku "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí"? Stačí si odpovědět jedním slovem: Netflix. Ano, koproducentem je tento ekvivalent 80s drekařů Cannon Films, který ale na rozdíl od svých předchůdců postrádá nejen elán, a brakovou autenticitu, ale i upřímné filmařské srdce. Online videopůjčovna, jejíž PR maska progresivity a odvážnosti padla a odhalila vypočítavost podloženou algoritmy se po celém světě pídí po značkách, které by mohla levně a rychle vytěžit a skrze vyvolání nostalgie i hněvu motivovat lidi k pořízení předplatného. Stejně jako v případě "Cowboy Bebop" tady nebyl důvod cokoli předělávat. Remake představuje trochu dražší, ale pořád velmi výhodný způsob, jak diváky přimět ke sledování originálu, který bude ve stejnou chvíli také překvapivě k přehrání na totožné platformě. Jinak je zajímavé vidět, jak se mladý videoklipař pokouší popasovat s dědictvím originálu, a to především v rovině stylu. Původní "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" mísily slapstick raných grotesek s estetikou sedmdesátkových populárních komedií. Tentokrát se tvůrci rozhodli přijít se zběsilým mixem trailerové formální zběsilosti (včetně bezdůvodných kresebných vsuvek, asi ve snaze působit víc komiksově) a cirkusácky rozjařilé kašírky maskující všudypřítomnou lacinost produkce. Přiznejme si, že originál není žádný skvost kinematografie a jeho obliba spočívá v tom, že jsme jako děti neměli americké animované grotesky, tak jsme byli vděční za jejich italský hraný ekvivalent. Ale současně v mantinelech přízemní lidové zábavy pořád měli Spencer a Hill svou nepopiratelnou osobitost a šarm v jasně čitelné mimice a rozmáchlých gestech, které remake marně zkouší replikovat a fatálně při tom dostává na hubu. Navíc teda těmi peckovačkami, závody a dalšími fyzickými atrakcemi nový film hodně šetří na úkor žvanění a pitvoření. [projekce na filmovém trhu v Cannes] ()

mokki5 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za dodržení titulní písně. Řeknu to asi takto: Původní film s ústřední dvojicí Buda Spencera a Terence Hilla je legendární a nepřekonatelný, a je li na této slátanině jen trochu něco dobrého, pak to, že si diváci a skuteční fanoušci rádi vzpomenou na onen originál a s láskou si ho pustí. Jinak Netflix tímto ukázal své dno a utvrdil mě v tom že je to pouhý prznitel filmové tvorby. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je tam všetko, čo by v správnej Spencer/Hillovke malo byť (bitky, naháňačky, pekná bugina a pokus o chytľavý motív), ale nič z toho nefunguje. Hlavne z humorom to je veľká bieda. Nezasmial som sa ani raz. A to najhlavnejšie sa absolútne nevydarilo. Kasting. Tí dvaja medzi sebou nemajú žiadnu chémiu a ani sami o sebe nemajú charizmu. Nepoznám tých hercov, takže neviem, či to sú ostrieľaní komici, ale podľa tohto filmu im komédia nejde vôbec. Stále si myslím, že by aj dnes mohol tento štýl komédie fungovať, ale to by ho museli natočiť kvalitne. A to nie je prípad tohto filmu. Tak snáď len za technickú stránku a za to, že sa to pokúsili dejovo napojiť na originál, dávam aspoň 1*. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě to není remake ale pokračování, to ale nemění nic na tom, že je to příšerná sračka. Tvůrci tohohle shitu zjevně nikdy neviděli jediný film dvojice Spencer/Hill nebo to prostě nepochopili. Žádná ústřední melodie která by měla šmrnc, žádný suchý hlášky ani natvrdlý humor, žádné bitky, žádné groteskní situace. Naprosto nudný a nezáživný žvást natočený televizní kamerou na telenovely. Příšerný herci, strašný karikatury a naprosto stupidní a zbytečný scénář. Jediný, kdo dokonale napodobil a v jednom filmu dokonce naprosto předčil legendy Hilla se Spencerem je Antonio Cantafora a Paul Smith s jejich slušnými Karamboly, skvělým Matoušem a právě naprosto dokonalým Šimonem a Matoušem na Riviéře. Tohle zbytečný a nudný hovno bylo úplně k ničemu. Film má hodinu a půl, ale pocitově snad šest. Čekal sem zbytečnou, ale třeba aspoň zábavnou taškařici a ne nudný výblitek. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám první film rád, takže nejsem zatížený nostalgií, ale tenhle film nemá fakt vůbec nic, co by šlo pochválit. Nic, co by dívala mohlo nějak bavit. První film není geniální, nemá skvělej příběh. Má ale dvojici Spencer Hill, kterým diváci mohli leccos odpustit, protože dřív nebo později přišla komediální fackovaná, na kterou si postavilo tohle duo kariéru. Jenže tohle nemá nic. Příběhy vtip, humor ani herce, který bych si mohl oblíbit. Netflix poslední dobou perlí a je jen otázka jak dlouho to diváci budou tolerovat. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama