Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čistým trestním rejstříkem se pochlubit nemůže. V hospici, kde si má odkroutit veřejně prospěšné práce, se ale spřátelí s milým a soucitným knězem, který mu změní život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Utrpenie, umieranie, hospice, to je veľmi nevďačná tematika. A práve tú si Daniel Jaroszek vybral do debutového filmu. Použil udalosti zo skutočného príbehu, mal šťastie na hercov i dobre napísané dialógy, takže sa nemožno čudovať úspechu filmu i oceneniam. Ja nanešťastie nie som, napriek pokročilému veku, divák z cieľovej skupiny. Zaujal ma rozdiel medzi ubezpečovaním umierajúcich, že bude dobre a ich uistením, že budú s nimi až do konca. V každom prípade považujem za užitočné film vidieť, lebo je dobré vedieť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČAS JE TO NEJCENNĚJŠÍ, CO MŮŽEŠ TOMU DRUHÉMU DÁT. NÁŠ ČAS…“  Film s vypravěčem o zvláštním duchovním, kterej našel pravej smysl víry. Občas dojemný, občas nudný… se spoustou (až) filozofickejch myšlenek. Film jako oslava člověka. Proč ne, podle zde viděnýho, byl Jan Kaczkowski dobrej týpek.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o film podle skutečnosti. ThDr. Jan Kaczkowski byl polský římskokatolický duchovní, doktor teologie a bioetik, vloger, zakladatel a ředitel Hospicu sv. otce Pia v Pucku. 2.) Thx za titule „Veronika Šnyrychová“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak tomu říkám režijní debut. Johnny je takovou polskou variací Nedotknutelných, kdy máme reálný základ, přátelství dvou zcela odlišných lidí, vážnou nemoc, a k tomu navíc pro Poláky důležitou víru, humor a hodně životních pravd podávaných tak nenásilně, že i když sem se nakonec překonal, nejednou sem měl slzu v oku. Celé je to navíc skvěle napsané, natočené, výborně zahrané a takového Dawida Ogrodnika sem původně vůbec nepoznal. Pro mě osobně obrovské překvapení i přesto, že mě Poláci v poslední době snad ani jednou vyloženě nezklamali...85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, kolik kvality v sobě polský film skrývá. Johnny je další z celé plejády dokonalých filmů s dokonale lidským příběhem a hereckými výkony, za které se Dawid Ogrodnik (a ten obzvlášť) a Piotr Trojan nejspíš upsali ďáblu. Neskutečné. Hlavně tedy neskutečně lidské, smutné, vtipné, ale i nadějné a upřímné vyprávění dvou naprosto odlišných lidí, které spojil sám pán Osud. Že je to podle pravdy? To mě u polských filmů ani nepřekvapuje. Buď jsou v Polsku extrémně srdceryvné lidské příběhy nebo to zdejší scénáristi umí napsat tak, jako nikdo jiný na světě. Otec Jan Kaczkowski byl mimochodem neskutečnej frajer! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emotívne pútavý príbeh s dobrou hudbou a pripravenosťou publika na tlak na slzné kanáliky. Niekto podľahne a niekoho to nechá chladným už len z čírej nenávisti voči cirkvi, ale toto je príbeh jedného z mála tých dobrých, čo službu blížnemu nezamenili za službu zadarmo zo štátneho, v pohode a blahobyte. Aj v truse sa dá nájsť poklad. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v mestách Konstancin-Jeziorna, Puk, Sopot, Żyrardów a Starowiskitki (Poľsko). Natáčanie trvalo od augusta do septembra 2021. (Arsenal83)
  • ThDr. Jan Kaczkowski (Dawid Ogrodnik) byl polský římskokatolický duchovní, bioetik, vloger a zakladatel a ředitel Hospicu sv. otce Pia v Pucku. Od dětství trpěl zhoršující se zrakovou vadou a v roce 2012 mu byl diagnostikován nádor na ledvinách a glioblastom mozku. I přes prognózu dožití pouhých několika měsíců žil s touto diagnózou ještě další čtyři roky. (EKLEKTIK)

Reklama

Reklama