Reklama

Reklama

Hry na cestě

  • Česko Silniční hry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Řidič kamionu Pad Quid je náhle vytržen z nudy za volantem. Náhodné setkání s psychopatem, který znásilňuje a vraždí mladé dívky, mu změní jednotvárnou cestu v peklo. Když na něj rukou zamává mladá stopařka, vezme ji. Společně pronásledují nebezpečného vraha...ale všechno dopadne jinak, než bychom očekávali. (Film & Video Studio Prague)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Keach v roli Quida, který je momentálně řidičem tiráku, je sympatický i protivný současně. Když za volantem mluví sám se sebou a komentuje okolí, tak to ještě jde, jak ale začne foukat do harmoniky, je to k zbláznění stejně jako ten autoalarm. Štěstí, že občas provede nějakou legrácku. Sejmutí člunu jsem si s ním radostně prožil, i když tedy trvalo, než se do nerudného dědka opřel. Příjemné napětí měla scénka na útesu, veselá byla i záchodová. Občas jsem na něj sice křičel, ať tam neleze, ať dá na dinga (nebo to nebyl dingo?), ale nebylo to nic platné. Okouzlující Curtisové si člověk moc neužije, protože si to po krátké době svojí všetečností zavaří. A pak ta dodávka! Samozřejmě nejlepší je závěrečná honička, kdy napětí stoupá úměrně s tím, jak se zužují uličky, jimiž dodávka uniká. Pěkná hudba šlape, chvílemi trilkuje, jako by šlo o zamilovanou komedii, a pak zase přitlačí na temnější strunu. Jo a ta tlusťoška si skoro zasloužila zkusit létání....Dobrá oddechovka na 3-4*. Možná kdyby přidali porcování stopařek v přímém záběru, tak bych se přiklonil k vyššímu hodnocení...ale hlavně jde o poněkud nevyvážený film, který si člověk chvílemi užívá a najednou je prázdno a tak.... ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Vodič nákladiaku, ktorý počúva vážnu hudbu, číta magazín o Hitchovi a vedie vtipné monológy so svojím dingom, je svedkom podozrivej situácie. Domnienka sa pod vplyvom správ z rádia mení v správnu intuíciu. Spolu s ním je na cestách aj sériový vrah – škrtič žien. Dlho to vyzerá ako austrálska odpoveď na Duel (1971), napokon sa z toho vykľuje zábavná a vedomá, diaľničná parafráza Okna do dvora (1954) a hitchcockovský thriller z austrálskych ciest. ()

Reklama

Toj 

všechny recenze uživatele

Bezúpochyby nejlepší australské béčko, které jsem v rámci bloku těchto filmů viděl... Výborné vtipy jakým je například diegetická a přesto účelná hudba z harmoniky hlavní postavy, která jakoby stála nad filmem vědoma si své úlohy v rámci filmu, z nadhledu komentující dění kolem sebe. Zábavné vtipy, zábavné scény, zábavně vystihnuté halucinace ze spánkového deficitu (které sám znám). Takhle to vypadá, když inteligentní tvůrce točí béčko a je si toho plně vědom.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek mě dost chytl, ale pak mě to kvůli neujasněnosti stylu přestávalo bavit čím dál tím víc. V jednu chvíli je to vyloženě své, pak se to zase strašně snaží o Hitchcocka, pak je to zase komedie... A dohromady to moc nefunguje, i přes nemalý počet povedených scén. Konec taky nic nezachránil, protože byl poněkud přehnaný. Także to u mě dopadlo celkem průměrně, i přes všechny klady, Austrálii a Jamie Lee Curtis. Ale možná to je taky tím, že jsem od toho čekal něco úplně jiného - předobraz kultovního Stopaře. Místo toho jsem dostal "pohodový" thriller, u kterého je to hororové označení krapet diskutabilní - i když pár nočních můr hlavní postavy způsobených nedostatkem spánku mělo dost do sebe a navíc tu je jeden z nejpřekvapivějších jumpscarů, co jsem kdy viděl. Je jeden, naštěstí, ale použitý je skutečně skvěle. 3* ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Drama bez dramatu, thriller bez napětí. Když už se objeví náznak atmosféry, zabije ji nevhodný vtípek. Co to teda mělo být? Nepovedený thriller nebo nepochopená komedie? Já vim, neškatulkovat, ale tenhle kousek mě neoslovil, ať už měl být čímkoliv. Výsledek?: nuda, šeď, špatně napsané, lehký podprůměr. Občas zábavný pouze hlavní hrdina a krátký výstup Jamie Lee. Celkově možná jedna nebo dvě opravdu dobré scény. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama