Reklama

Reklama

Trapped

  • Kanada Le Village de la mort (více)

Skupina studentů odjíždí na zdánlivě bezstarostný víkend do horské přírody, kde se stanou svědky brutálního lynče a následné vraždy spáchané místními starousedlíky. V jejich čele stojí bezohledný Henry (Henry Silva), který se v honbě za utajením svého bestiálního činu nezastaví před ničím. Hra o holý život začíná. (J.Connor)

Recenze (33)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní... Nechápu sice, kde se tento film tolik let válel a nikdo o něm nevěděl, ale je jen dobře, že se nakonec znovu objevil. "Rednecks" jsou hlavním tématem celého filmu v čele s hlavním šmejdem Henry Silvou, který začne diváka jako záporák už od poloviny notně štvát ...Prostředí jakési lesní buranské osady je výborně ztvárněno, příroda taky výborná. I když se mi film jevil asi do poloviny až příliš "80.kově" a béčkově, druhá polovina se z utahaného dramatu rozjede v perfektní akční brutální jízdu. Tvůrci se nebáli odvážných scén, akční scény jsou natočeny perfektně a smrt dvou hlavních šmejdů snad nemá konkurenci, to bylo opravdu na jedničku ... Je to tak něco mezi thrillerem-drsným dobrodružným filmem a exploiťákem. Vydařený kousek. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Vidlákov s intertextualitou vzťahujúcou sa na HILLS HAVE EYES, DELIVERANCE. Postavy sú obeťami v prostredí vidieka vyobrazeného v exploitation žánre konštantnými znakmi á la EASY RIDER - partia buranov s ktorou spoločnú reč len ťažko nájdeme. Dostačujúco spracované, bez nejakých väčších kladov alebo záporov, v (očakávane) pôsobivom prostredí s kopou "hillbillies" a jednoduchou zápletkou - zámerom: zlikvidovať nepohodlných "narušiteľov" miestneho "poriadku", inými slovami - svedkov vraždy. Ľahký film o buranoch naháňajúcich študákov zo strednej vrstvy, znova konflikt medzi dvoma skupinami ľudí prameniaci v princípe z odlišnosti ich mentalít - nič nové a výrazné, žiadna veľká turbulentnosť v charaktere filmu nie je, ale pre fanúšika žánru postačujúca, málo známa záležitosť. Eli Roth to (okrem iného) určite videl a páčilo sa mu to ( CABIN FEVER) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Slabé. Vyslobodenie v roku 1972 vyvolalo v divákoch chuť po drsných survival záležitostiach jemne šmrncnutých hororom (hixploitationom) a tak sme sa okrem Južanskej pohostinnosti, Just Before Dawn, Rituals a The Final Terror dočkali aj dnešného Trapped. Výsledkom je nezáživné béčko, u ktorého sa nič zlé nestane, ak ho nikdy neuvidíte. O nejakom horore by som radšej pomlčal, je to skôr vyhrotené „čosi“, kde v úvode dôjde k vražde a potom po sebe zvyšok filmu idú dve skupiny – jedna to chce ohlásiť, druhá ututlať. A do toho pár osôb s menej čitateľnými motiváciami. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Tedy ono se jedná o dobrej film, kterej mi hodně evokoval Deliverence nebo Jižanskou pohostinost, ale nejdřív než jsem si film pustil jsem zabloudil sem na jeho profil a vidím vysoké hodnocení a pozitivní komentáře, tak jsem si řekl "Sakra jdu na to". A jak bývá zvykem doplatil jsem na to. On ten film je totiž první hodinu strašně jemnej a než se dostaneme k pořádnýmu teroru tak to pěkně dlouho trvá, nedá se říct že je to nuda ale spíše prostě je to čajíček. Pak se film ale solidně rozjede aby mi na konci totálně nakopal prdel. Konec je výbornej a nemám mu co vytknout, stejnak jako výborná kamera která mě dost zaujala. Ale prostě začátek se dlouho rozbíhá. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Zábavné a celkem atmosférické to je, ne že ne. Navíc Henry Silva a jeho několik poskoků s očky zakalenými ilegální pálenkou v omaštěných flanelkách jsou skutečně snová partička do nepohody. Bohužel jsem ale v žánru hixploitation zatím viděl jen samé perly, a to nejen v jeho rámci (DELIVERANCE, STRAW DOGS) a proti nim je TRAPPED přeci jen pouze neškodné béčko. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama