Reklama

Reklama

Včela na mušce

(seriál)
  • Velká Británie Man vs. Bee
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Roztržitý táta Trevor dostane na starost luxusní dům a snaží se vyzrát na zákeřnou včelu, co se pořád motá kolem. Komediální seriál, ve kterém jeden průšvih střídá druhý. (Netflix)

Recenze uživatele GlaDOS k tomuto seriálu (2)

Včela na mušce (2022) 

Netflix prostě chtěl svého Mr. Beana, ale produkce vůbec nepochopila, v čem byly kvality původního seriálu. V minimalismu. Původní seriál se obešel bez řeči, bez vysvětlování, bez absurdity Monty Pythonů a spoléhal jen na komediální dovednosti Rowana v běžných situacích. Ten už má teď svá léta a jeho pitvoření úplně nefunguje komediálně, když má před sedmdesátkou. Slušela by mu decentnější role typu Černá zmije s kvalitním scénářem od Richarda Curtise, ne tato snaha napodobovat něco jiného. Co minisérii škodí je také nadužití CGI (Mr. Bean nepotřeboval CGI včelu, aby to bylo vtipné). Dokonce i první záběry na dům vypadaly uměle a postprodukce se taky nepovedla. Proč na některých záběrech černá a tmavá místa vypadají modře a proč jsou na některých záběrech modře zabarvené odlesky? Myslel jsem si, že se mi rozbil monitor. Kdyby to alespoň bylo vtipné, ale většina gagů je strašně vyčpělá. Vždyť samotný koncept otravné včely je převzat z Mr. Beana a koncept obecně také z filmu Hon na myš. ()

1. kapitola (2022) (E01) 

Atkinson byl jako Mr. Bean vtipně dětsky naivní, jak už napsal v komentáři Lacike. Já bych dodal, že teď, skoro v sedmdesáti letech, jeho zmatená postava vypadá spíš jako kdyby trpěla stařeckou demencí. Za to nemůže Atkinson, který se snaží a pořád ho mám rád, ale mizerný scénář. První díl navíc hází na diváka spoustu informací a to jde naprosto proti minimalismu Mr. Beana, kterého se snaží tento seriál (nebo špatně rozstříhaný film) kopírovat. ()

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama