Reklama

Reklama

Včela na mušce

(seriál)
  • Velká Británie Man vs. Bee
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Roztržitý táta Trevor dostane na starost luxusní dům a snaží se vyzrát na zákeřnou včelu, co se pořád motá kolem. Komediální seriál, ve kterém jeden průšvih střídá druhý. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson + Netflix = návrat pana Beana? To ne, ale to ani nebyla ambice tvůrců. Ve Včele na mušce sice vystupuje starý dobrý Rowan Atkinson, jen u toho mluví, zdánlivě normálně funguje ve společnosti a dokonce má rodinu a dceru. Pořád je to ale stejný blázen, který jde svoji vyšlapanou cestu plnou ztřeštěných nápadů, gagů a komiky založené na jeho pohybu a výrazech. Celý miniseriál má i banální a nedůležitý příběh, který slouží právě jen jako lehká opora k jeho tradiční komice, o samotný příběh moc nejde. Celé si to můžete dát najednou, délka zhruba odpovídá klasickému filmu. Legendárním jako seriál Bean se Včela na mušce zcela určitě nestane, ale pobavit na krátkou dobu dokáže. Zvlášť jestli máte rádi několikrát zmíněného pana Beana. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to trochu víc života. Premisa není špatná a v jednoduchosti je síla. Zde je to ale hlavně v pozdějších epizodách jednoduché natolik, že se dá vyústění scény předpovědět pomalu před tím, než vůbec začne. Ústřední postava jedná spíš jak psychicky nemocný člověk než potrhlý ňouma, takže si ke mně přílišné sympatie nevybudoval a za absolutně nelogický tvůrčí záměr považuji krátký sestřih poslední epizody v té úvodní. Vzhledem k tomu, že série je ve výsledku takovým kratším filmem, sjet se to dá bez problému, ovšem zasmál (nebo spíše pousmál) jsem se skutečně párkrát. 50% ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Rowana Atkinsona mám rád. Mají ho rádi všichni. A všichni hlavně milují Mr. Beana. A když bylo oznámeno, že vzniká seriál, který má být něco jako pokračování, zajásal jsem. No... a tak jsem to shlédl během jednoho odpoledne hned jak to vyšlo a... jako jo. I přes to, že námět či příběh jako samotný by za normálních okolností nefungoval, nápad muž vs. včela by byl všemi zaopovržení hoden, tak se vcelku jedná o fajn pohodový krátký seriál, který ale především nabízí Rowana Atkinsona. Dále už to má vlastně jenom fajn výpravu, kameru a dostačující CGI. Jinak vcelku fajn. 6,25/10      videorecenze ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Také toto alter ego Rowana Atkinsona - Trevor Bigley - je muž nešikovný do té míry, že pro své okolí představuje ztělesněnou pohromu. Nic a nikdo v jeho blízkosti není v bezpečí. Bohužel se právě ocitnul v luxusním domě plném extrémně drahých věcí. K nešikovnosti se navíc s věkem přidala i nezvladatelná neuróza přecházející až v agresi. A tady bych viděl krapet problém Man vs Bee, protože tenhle Atkinsonův ňouma nepůsobil narozdíl od jeho Mr. Beana roztomile, nýbrž minimálně místy zle a nesympaticky. Srandy jsem si s ním ale užil dost i tak a být to první film Rowana Atkinsona, tak z něj i tenhle šáhlej Trevor udělá hvězdu. Jo, on to vlastně film nebyl… Což je trochu zvláštní, protože z hlediska celkové stopáže to seriál nepřipomíná. Samotnýho by mě tenhle koncept nenapadl, ale věřím, že ta salámová metoda lépe odráží nastavení a časové možnosti současného diváka. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat v podobě mistra Beana je trochu utahaný a místy i posmutnělý seriálek. Destruktivní humor nemá takové grády, jak by se při pohledu na snobské sídlo, které neschopný hlídač opečovává, mohlo zdát. A je to asi nespravedlivé, ale Rowan Atkinson už mi nepřipadá ve věku, kdy by si ještě mohl dovolit věrohodně hrát dětinského popletu, aniž by přitom nebyl mentálně zaostalý. SHRNUTÍ: Pokud chcete opravdový boj hmyzu a člověka, pusťte si indický film Eega. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Rowan Atkinson povedal, že sa mu páčil proces písania scenára, ale nepáčilo sa mu nakrúcanie. Kvôli pandémii Covid-19 bolo veľmi stresujúce. Jeden z členov štábu dostal Covid a Atkinson musel stráviť dva týždne v izolácii. (m.a.t.o.)
  • Mnoho ľudí poukázalo na to, že koncept tohto seriálu je podobný konceptu nezrealizovaného filmu Johna Hughesa "The Bee". (m.a.t.o.)
  • Během sprchování hraje píseň „Just An Illusion“ od Imagination. (Duoscop)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama