Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

ethos 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Cakal som presladenu sracku. Ono to sice bolo presladne, ale nejak to neprekazalo. Lahko sa to pozeralo malo to kratku minutaz co by taketo filmy mali mat lebo inac su nehorazne nudne. Bolo to super nakreslene tak klasicky. Pripomenulo mi to starsie disnyovky ako pocahontas a lion king no proste trochu klasiky pomedzi vsetky pixarovky. Na druhej strane ja osobne mam asi predsa len pixarovky radsej. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Povedená Disneyovka, ve které se svým bravurním soundtrackem (stejně jako v Tarzanovi) opět vyznamenal Phill Collins. Viděno s českým dabingem, kde bych vypíchl perfektní nadabování dvojky losáků v podání dvojky Kaisera a Lábuse (pokud se nemýlím), celkově mi u animáků CZ dabing nevadí a zde jsem byl velice spokojen. Příjemný originální příběh, spousta vtipných scén (losáci, mufloni a ozvěna). Rozhodně stojí za to počkat si do závěrečných titulků. Offmovie scény jsou k popukání :)) ()

Reklama

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Hezká Disneyovka na dvd se spoustou pěkných bonusů. Bohužel celkový dojem z filmu kazí velké množství lehce viditelných chyb. Např: Při scéně lovou na medvěda na obrovské ledové hoře má jeden z bratří (nemůžu si vzpomenout jesli Denay nebo Keenay) :-D v ruce oštěp, za pět vteřin ho nemá a za další ři vteřiny ve vzdáleném záběru kdy je vidět jak oba bratři utíkají má i druhý optě oštěp. Přitom není ani jeden záběr, jak si jej položil nebo o něj přišel. I tak hezký film pro malé i dospělé, co stojí za zhlédnutí. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +fantasy složka, překrásný příběh, vytříbené charaktery, úžasná hudba, nádherná animace, trošičku drama, dojemné -není tam tolik postav, někdo trošku opisoval/// Jsem fascinován a přitom dojat. Nechápu jak mě mohla zasáhnout taková hříčka pro děti. Není to film s tísíci odkazi pro dospělé, ale přesto mě tento film nesmírně pobavil. Jsou zde některé pasáže trošku slabší a především tvurci asi trošku opisovali od Doby ledové (které se tento snímek podobá) a přesto vtipem tolik neoplívá. Oba soby mají vtipné hlášky, ovšem smíchy jsem se po zemi neválel. Nadruhou stranu film hlavně uchvátí emocionální stránkou, příběhem, charaktery (i když nalajnovanými) a rovněž svým zpracováním (na poměry klasické animace). U hudební stránky může někto tvrdit, že Collinse je moc a za normálních okolností bych ho ani neposlouchal, ovšem tady se mi líbil a hudební kulisa mě ohromila, je jí skutečně požehnaně. Film si dám znovu, pustím ho dětem, rodičům, přítelkyni, protože je fakt nádherný./// Celkem 86%/// ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama