Reklama

Reklama

Falcon Lake

Trailer 3

Obsahy(1)

Stydlivý třináctiletý Bastien přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake. V krajině, která je občas idylická a občas přízračná, potkává o tři roky starší dívku Chloé. Vzniká mezi nimi nerovnocenný vztah, který nejasně balancuje mezi romantikou a manipulací. Na břehu jezera, které je opředeno duchařskými legendami, prožívá Bastien prázdniny, které nenápadně změní všechno, co znal. Kluk přestává být klukem, hra přestává být hrou. Dětství se mění v jeden z mnoha přízraků. Debut známé quebecké herečky Charlotte Le Bon je stylovou delikatesou, která v sobě obratně spojuje romantickou komedii o dospívání a mysteriózní drama o místě, na kterém se z lidí stávají duchové. (Artcam Films)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (55)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Snad by to byla taková ta normální dovolená v období (skoro)dospívání, kdyby se na ni nepotkali a navzájem si tak navždy neovlivnili své životy. Bastien, vcelku obyčejný třináctiletý kluk a již šestnáctiletá Chloé, ta která vnímá ducha jezera a své první vážnější životní strachy ukrývá za pro někoho jistě podivné záliby. Bere ho jako svého vrstevníka, je k němu pozorná, dá mu nezapomenutelné momenty. Zároveň si s ním však tak trochu hraje, nebo snad ne? Chvíle, ve kterých jsou si nejblíže, pravděpodobně říkají něco jiného. Vůbec pokud jde právě o sdělování toho, čeho se bojí a její odpověď. Tahle scéna je společně s výborným závěrem vůbec nejsilnější. Příjemně mysteriózní atmosféra je ve filmu přítomna od prvních minut, závěr ji dává ještě zásadnější opodstatnění a propojuje dospívání s nadpřirozenem... tedy možná. Zásadní podíl na ni má nádherná kamera, tlumené barvy a minimální osvětlení, díky němuž působí především noční scény velmi reálně. Tak jako celý film, malý, obyčejný, ovšem velmi silný, vůbec jako režijní debut Charlotte Le Bon, kterou je třeba dále sledovat. 80% ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Co je realita a co je jen v představách dospívajícího chlapce, který se jedno léto na jednom místě u jezera stává oddaným průvodcem starší dívky? Probouzející se sexualita, náznaky, nevyřčenosti, hledání sebe sama. Skutečně je nemožné kousnout se do krve? Co o sobě v období dospívání víme kromě toho, že si nejsme jistí absolutně ničím? Jak snadné je ztratit se sám ve své nejistotě a ve vodách jezera? Po vizuální stránce mě bavily scény s deštěm. Chválím hudbu. Chlapec v roli Bastiena naprosto uvěřitelný.  Ale že bych pěla ódy? To ne. 65% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemný coming of age, ale na mě poněkud dietní. Ospalá letní atmosféra jezera v lesích skvělá, taky bych se tam hned vydal strávit léto, horší už je to s ospalým tempem vyprávění v první polovině. V té druhé se začnou množit zajímavé scénky (porovnávání strachů, hecování striptýzem k noření se do obávané vody) a dospěje to k fajn pointě, ale na mě - odrostlého na svižnějších a intenzivnějších Stůj při mně, Navždy spolu, Fucking Amal nebo Ginger snaps - to bylo too little too late. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní kanadský snímek o dospívání a prvních láskách s překvapivě jiným koncem. Kanadská respektive quebecká artovka/festivalovka, blízká příbuzná amerického nezávislého filmu s jeho nezaměnitelnou náladou a poetikou. Nikoliv příběhový, nýbrž pocitový film. V subžánru coming-of-age dramat rozhodně patří k tomu výrazně lepšímu, co daný segment nabízí... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Dospievanie a prvá láska ako zo života a nie ako z filmu. Celkovú autentickosť leta pri jazere podčiarkuje farebná paleta home videa spolu s obrazovým formátom 4:3. Zaujímavým ozvláštnením je ľahké šmrncnutie do horroru v práci s kamerou aj v niektorých témach. Film, čo nestrhne príbehom, ale náladou a poetikou. To na mňa zaberá málokedy, tomuto malému kanadskému artovému filmu sa ale podarilo dostať sa mi pod kožu. 7+/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo od 23. júla do 29. augusta 2021 v kanadskej provincii Québec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama