Reklama

Reklama

Odplata

Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorský novinář se jedné noci dozví, že dívka se kterou se párkrát sešel zemřela. Jelikož si její rodina myslí, že tvořili pár a on sám v téhle situaci vidí potenciál prorazit a udělat si podcastovou kariéru, nakonec přijme pozvání na její pohřeb. Během pobytu u její rodiny, která jej přijme jako sobě vlastního rozjíždí pátrání po tom co se opravdu stalo. (M.i.k.e)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť zaujímavá, štýlová a presná satyra dnešnej spoločnosti na pozadí ktorej sa odohráva tajomný príbeh, dráždiaci divákovu zvedavosť s vyvrcholením z ktorého človeka vyzuje. Mohlo. Ale nebolo. Je to len taká nenáročná hipster čalamáda s tonou domotaných kecov tváriacich sa neviem ako filozoficky, no v skutočnosti sú ploché ako hrudník Paris Hilton. Dve hviezdy za Boyda a Lanu Del Rey na konci. A že ten darmožráč nakoniec predsa len našiel gule v tom stane. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

newyorský novinář se jedné noci dozví, že dívka se kterou se párkrát sešel zemřela. Jelikož si její rodina myslí, že tvořili pár a on sám v téhle situaci vidí potenciál prorazit a udělat si podcastovou kariéru, nakonec přijme pozvání na její pohřeb. Během pobytu u její rodiny, která jej přijme jako sobě vlastního rozjíždí pátrání po tom co se opravdu stalo a i když zprvu dává okolí celkem okázale najevo, že on je něco víc, nakonec zjišťuje že není a objevuje hodně životních pravd a sám sebe. Pro B.J. Novaka jde o režijní prvotinu, kterou si navíc i sám napsal a zahrál si hlavní roli a i když si v některých ohledech ukousl možná až moc velké sousto nakonec to ve všech rovinách ustál se ctí a přišel s pomalu plynoucím dramatem, které se snaží o lehce satirický tón. Ten mu sice ne vždy úplně vychází, ale díky sympatickým postavám a solidním dialogům se mu dá leccos odpustit...60% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Od nudneho typka snaziaceho sa posobit cool-ovo az po povrchnost, s akou sa snazi nahrat vlastny podcast. V uvode som rozmyslal, ci sa na to uplne nevykaslat. Do okamihou, ked pristal v Texase. Uzasna rodinka  zomrelej. Domaci "balici". Od sestier po starku. "Famous...celebrity". :) "Morning, KC. Would you like some coffee?" "Sure." "How do you take it?" "In the mouth!?" :) Mi odpalilo dekel. Vzapati zobrazeny primitivizmus uplne otoci filozof v osobe hudobneho producenta. "Can you pls unjam my gun?" dalsia supa, co ma od toho decka dostala. Tak trosku exkurzia do miestnych pomerov a problemov. Zaverecne "nothing means anything" bolo dost cynicke. Zaver svojim posolstvom a zvaznenim tomu vsak dvihol uroven o celu hviezdu. Ak zaciatok pretrpite, mozete si uzit celkom zaujimavy film, ak nie, siahnite po niecom inom. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Snobskej novinář z NY dostane telefonát, že jeho přítelkyně (která byla ve skutečnosti náhodnou známostí na jednu noc, protože o jiné ani nemá zájem) zemřela na předávkování a nechá se přemluvit její rodinou k účasti na pohřbu. Kouká na to celou dobu optikou "co z toho můžu vytěžit pro sebe?" a chce to pojmout jako příležitost prorazit na podcastové scéně se zajímavým příběhem. Takže texaský vesničany/maloměšťáky vnímá s ironickým odstupem jako zajímavý figurky v jeho plánu, jeho život se odvyjí od povrchní potřeby ho zaznamenat a prodat, udělat ze sebe produkt. Ten se ale postupně začne ubírat jiným směrem, než čekal. Film se snaží celkem úspěšně zachytit zeitgeist (rozdělená společnost/propast mezi městem a venkovem, konspirační teorie, opioidová epidemie) a je tam nemálo hlubokých momentů či zajímavých filozofických konverzací (většina je s Ashtonem Kutcherem v překvapivě povedené roli). Povedená člověčinka s temnými podtóny. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Tvari sa to ako malorozpoctova Novakova rezijna prvotina o trtkovi z NYC, ktory si pride spravit podcast karieru na smrti zacinajucej spevacky v Texase. Vyklul sa vsak z toho film, ktory na svojom drobnom platne velmi vystizne vykreslil cynizmus kulturnej apropriacie, medialneho elitizmu a dnesnej hoaxovej doby, kde "vsetko znamena vsetko a nic znamena hocico." Okrem paradnych dialogovych vymen medzi Novakom a Kutcherom je scenar plny malych aj velkych pravd o zivote a cierny humor je vzdy len tam, kde neprekaza posolstvu, alebo tam, kde ho podciarkuje... mozno az na isty moment v rozuzleni, ktory je v ramci zanroveho mixu az necakane karikaturny. Focus Features je studio, ktoreho katalog je tak unikatny, ze ak na zaciatku prezentacie vidite ich logo, nikdy neviete, co sa - v dobrom - z filmu nakoniec vykluje. Hoci Vengeance nebol priamo produkovany pod jeho vlajkou a FF sa na nom podiela len v distribucnej kapacite, je to titul hodny oslavenia tohtorocnych 20. narodenin Focusu, ktory vyborne vystihuje jeho verzatilny repertoar. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Albuquerque (Nové Mexiko, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama