Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizoda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenze (52)

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal sem v pořádný závěr, ale dostavila se průměrná hororová práce, okořeněná pouze o drobné detaily. Tato epizoda na mě fungovala přesně jako horory z přelomu milénia alá 3:15 Zemřeš, což mi nijak nevadilo, byl to fajn oddychovej dojezt. Skvělé herecké výkony (je radost opět někde vidět Andrew Lincolna), umocňující izolující prostředí ostrova, neustálá nepříjemná přítomnost ptactva + těch pár creepy momentů taky super. Jen to příběhově nenabídlo nic moc zvláštního ani originálního, zato už dost únavného - dostačujících 70% ale standartní 3* ()

StefeMakovec 

všechny recenze uživatele

Poslední povídka ze sbírky Kabinetu kuriozit  pro mě byla velkým zklamáním. Čekal jsem nějakou mystiku a ne hodinu dlouhé nudné vyobrazení periody ženy, která je tak strašně přecitlivělá že ji každou chvíli zajímá něco jiného a dokáže uronit i nějakou tu slzu po tom co jí malé dítě řekne že je mu zima, ale když přijde řada na pomyšlení na její mrtvé dítě je k takové myšlence naprosto netečná. Když se jí manžel konečně otevře ohledně jeho pocitů ze smrti jejich dítěte a řekne co ho trápí, snaží se být strašně drsná a ještě ho zkritizuje že si to moc bere. Zakončením je pochopitelně pominutí účinků silné menstruace a přijitím hlavní hrdinky na jiné myšlenky. Příběh nijak nezačal ani nijak neskončil, celý seriál mohly seknout už u sedmého dílu. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na záver jedna z najlepších poviedok. Perfektne zahrané, vystihnutá psychológia postáv, parádna staromilská atmosféra, ghost story, ako vystrihnutá zo zaprášenej zbierky strašidelných príbehov. Jeseň, starý dom, úchvatná výprava a miestami naozaj strašidelné. Hoci nič nové, na jednotku odvedená práca, evokovalo mi to Vtákov, staré filmy, krížené s atmosférickou poviedkou od samotného del Tora a duchárskym príbehom. Na záver naozaj to najlepšie, a dúfam v druhú sériu nie dokonalého, ale celkovo skvelého a zaujímavého seriálu. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě druhý nejslabší díl celé série. Příběh je k uzoufání nudný a rozvleklý, atmosféra nefunguje a místo tísnivosti nebo strachu vzbuzuje prostý nezájem, občas oživený pěkným pohledem na barevně výborně sladěné kostýmy, chladnou, krásnou přímořskou přírodu a hejna ptactva. Podobně, jako minulá epizoda přinesla bizár, psychedeliku a originální vzrušující vizuál, přináší tato klid, krásnou scenérii a ticho přerušované prakticky pouze zvuky přírody.. ale chybí jí totéž, co té předchozí a sice příběh. Ze stejné příčiny dávám této jinak diametrálně odlišné epizodě stejné hodnocení. A je to škoda, jelikož s jinou zápletkou a více prvky hororu by mohlo jít o velice dobrý divácký zážitek. 1/5 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade psychologické dráma o vysporiadaní sa zo straty potomka. Viac ako čokoľvek iné je táto časť štúdiou pocitov a prienikov. To, že je tu vedľajšia duchárska zápletka je v pohode, ale výrazne ustupuje do úzadia, hoci scény v noci sa nám snažia povedať opak. Myšlienka na záver poteší, ale v zásade to celé pôsobí nekonzistentne. Ako keby to celý čas nevedelo, aký je žáner je v tomto prípade dominantný. Kent sa snaží o rovnaký fígeľ, aký použila pri Babadookovi. Priemer. Čakal som od finále série niečo iné a hútnejšie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno