Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je asi nutným zlem ale po dvacáté minutě mi film začal pěkně drásat nervy. Vím že nejde o nějakej extra filmařskej kousek, kterej by dokázal oslnit hereckými výkony, dialogy natož pak scénářem ale za sebe musím říct, že při jeho sledování jsem neměl moc příjemný pocity. Už ani nevím kdy jsem se u sledování filmu cítil tak nekomfortně.  Pro ty co trpí akrofobií nekoukatelnej film. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Dříve než se zešeří, sup tě zblajzne k večeři.“ Vizuálně úchvatné jako Gravitace, ale již úvodní vertikální scéna naznačí limity reálnosti. Je jasné, že nejen obě nebohé slečny, ale i já budu trpět jako zvíře (kvůli mé lezecké duši). Viz bouldering na kilometrové stěně a romantický skok (!) do náruče manžela. Lezce profíka, který dodržel svatební slib: „Vlezu na všechno... dokud nás smrt nerozdělí.“ Co jsem zaslechl ve hvízdání větru? Becky: „Sice se Hunter ke konstrukci ani jednou necvakla, ale hlavně že jsme spojené lanem! Aspoň tu Darwinovu cenu získáme obě, až jedna z nás uklouzne.“ Hunter: „Dvě zprávy, Becky. Špatná je, že už vím co uvolnilo a poshazovalo všechny ty šroubky. Tvoje parohy. Ooops... Dobrá je, že zůstaneme až do smrti v blízkém kontaktu.“ Sup rudokrký: „Brácho, dnes se nadlábnem. Půlku psa a jako moučník dvě buchty.“ Nyní, pro odeslání zprávy, malé SMS OKÉNKO: [][] Kikina „shoe inside“ padá cca 17 vteřin. Co by padalo pomaleji? A poskytlo tak víc času na zachycení signálu? ◘ Hadrová koule, smotaná z kalhot Hunter, trika a pušapky. ◘ Improvizovaný padáček z tenisky, šňůrek od bot a trička. ◘ Sup s vyžraným vnitřkem, čili bez masa, jen kůže, duté kosti a peří. [][] Nejstylovější by samozřejmě byl sup. Ten ale bůhvíkam zmizel! Že by ho dobytek Scott Mann sežral komplet, včetně peří a zobáku? Třikrát fuj! Otázka bonusová: Jak dlouho by z B67 letěl pták Omnibus? ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, slušný vizuál, ale scénář a střih školácký. Vztahové klišé, strašné fyzikální hlouposti a v nejvypjatějších scénách přeskočené klíčové momenty v pohybu při zdolávání překážek. To mi na filmu vadilo více, než že ty inženýrky v honbě za signálem nenapadlo uchytit mobil na dron. So stupid. Ale faktor závratě výživný, mnoho diváků to ani nedá. Na domácím kině s velkým screenem fyzický zážitek s pocením, podobný Free Solo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane debilný námet. Na čo by tam tie blbky liezli a ešte tak chabo vybavené? Rovnako zbytočne natiahnutý film, v podstate 40 minút sa neudeje nič zásadného, tam stopáž mohla ísť na polovicu. A potom sú tu strašne prekombinované veci s dronom na úrovni až sci-fi. Na strane druhej vynikajúce napätie, pohrávanie sa s hudbou aj kamerou, naozaj to bolo na nervy až na mrákoty. Hoci fyzikálne skoro nemožné, na úrovni MacGyvera. Takže nejaké to mravčenie v bruchu bolo a film si zaslúži pozornosť napriek tým všetkým chybám, lebo to zásadné, čo mal priniesť, aj priniesol - vzrušenie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Užívateľ LIVINGDEAD ma dobre rozosmial..."chybělo mi tam napětí". Ak tomuto suprovému komornému  thrilleru niečo nechýba, tak je to práve napätie. Livingdead bol pri sledovaní očividne DEAD. Tento film ma fakt dostal, nečakal som taký nárez. Príbeh pomerne jednoduchý, no výborne natočený, svižný, max. napínavý a pomerne realisticky zobrazený. Režisér si vystačil s dvoma-troma postavami a jednou neskutočne vysokou vežou, ktorú sa dve kámošky rozhodli zdolať. Mnoho záberov je doslova neskutočných, slabšie povahy a ľudia, ktorí neznášajú výšky môžu mať pri sledovaní vážne problém. Záver trochu uponáhľaný, na tu záchranu, pravdepodobne vrtuľníkom mohli tvorcovia vyčleniť aspoň 2-3 minúty. Nie som horolezca ani odborník, ale myslím, že tá časť bez rebríku by sa teoreticky dala zlaniť. Otázkou je či by to vydržalo lano a neprešúchalo sa. Trenie by vzhľadom na celú váhu bolo veľké. A navyše to bolo predsa len 200 metrov, ak sa nemýlim. Napriek menším výhradám, max. spokojnosť pretože ten adrenalín som si fakt užil. 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)
  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)
  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama