Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 2

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (441)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že je atmosféra miestami viac než solídna, a síce tu už v minulosti niečo obdobné bolo, takými silnými kartami daný snímok určite nedisponoval (názov si nespomeniem - doplním). Keď k tomu prirátam ten nečakaný twist v závere, ktorý sa objavil z čista jasna bez zbytočného premýšľania, na ktorý sa divák vlastne ani nedokáže pripraviť, veľmi rád sa pridám do klubu tých, čo hodnotili nadpriemerne. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Barbarian je lehce přehypovaný hororový kousek, který v mých očích není hororem roku, ale rozhodně si zaslouží vaší pozornost. Film krásně buduje v první polovině napětí z neznáma, postavy se chovají překvapivě logicky a oplívají nějakým pudem sebezáchovy, díky čemuž se s postavymi dokážete celkem ztotožnit. Po kinematografiký stránce je film prvotřídní, ale i přesto, že má film nějakou 1 hodinu a 40 minut, tak bych z toho klidně 10 minut vystříhal. Po příběhový stránce nic prozrazovat nebudu, ale rozhodně pokud pujdete na film naslepo bez vidění traileru, tak si troufám říct, že nedokážete odhadnout co vás čeká. Tenhle snímek a další hororové kousky mi dokazují, že rok 2022 je na fanoušky hororu hodně štědrý, ne jenom po stránce kvantity, ale vyjímečně i kvality. Barbarian za mě dostává krásnejch 7,5/10. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Zach Cregger je poslední člověk od kterého bych letos čekal velmi kvalitní hororový kousek. Barbar začne jednoduchou premisou, kdy žena dorazí do pronajatého domu a na místě už je jiný MUŽSKÝ nájemník. Člověk se ihned dosadí do její role a vydá se s ní na cestu o tom komu důvěřovat a komu ne. Film se časem drastický vydá jiným směrem, než byste čekali. Metodika díky které působí hlavní postava chytře a opatrně jen dopomáhá s ní sympatizovat. Film je efektivně natočený plný úžasných pomalu pohybů kamer vypovídající za vše, které jsou v kontrastu se zběsilejší a děsivější kamerou v hororových situacích. Barbar pozvedá ale to, co je mezi řádky a to satira obohacená sociálním komentářem. Je to trochu až moc očividný a do očí bijící? Ano! Ale nic to nemění na tom, že se jedná o neuvěřitelně parádní podívanou, která nikdy nespadne do kázání a neobětuje charakter postav, jen aby se něco snažila sdělit. Neuvěřitelně nepříjemné a klaustrofobické scény jsou jedny z těch děsivějších věcí, co jsem letos viděl. Film si dle mě může naprosto s klidem užít kdokoliv, kdo i ocení  zakomponování témat vtahů mužů a žen a důvěry, kterou v někoho vkládáme, jen kvůli povrchním věcem a naopak v koho důvěru nevkládáme. 8/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ideální film ke dni matek.... 3 šíleně fázovaný a neskutečně divný příběhy [první třetina se až moc táhne, třetí retrospektivní linka zase měla žalostně málo prostoru], jeden barák, jeden hodně hlubokej sklep, pořádná porce creepy napětí a mateřskýho mlíka k tomu – to vše jako perfektní disstrack na Airbnb..... jeden z těch filmů z ranku "nepochopil jsem to, ale miluju to". Zach Cregger si zde totiž doslova dělá co se mu chce a je mu jedno, co si o tom myslí ostatní. Song Be My Baby nevyženu z hlavy hodně dlouho. Aneb za málo peněz hodně děsivý muziky. 4* nebo odpad, nic mezi tím. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jeden z hororů roku, který efektivně využívá hravý a nápaditý způsob vyprávění i ověřené žánrové aspekty. Aneb není nic děsivějšího než tajné chodby a sbírka domácího videa. Dost mi to ale kazí absurdně a nelogicky zinscenované finále, které působí jako kdyby ho napsal a natočil někdo mnohem méně schopný než zbytek filmu. S tím pak souvisí i to, že ta MeToo rovina je vlastně dost podivná a nedotažená... 80 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)
  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama