Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

kingik 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro je zkušený kasař. Sice se chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík, přítel a překupník, kterého hraje Marlon Brando, ho přemluví k poslední akci, loupeži královského žezla. Při té však De Niro musí porušit hned dvě své zásady - bude poprvé krást s parťákem, mladým talentovaným zlodějem Edwardem Nortonem, a poprvé ve svém městě. Norton s De Nirem v jednom filmu je přímo smrtící kombinace. Vyšel z toho trapný film o ničem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kolikrát jsme už zažili, že někdo musí z důchodu zpět do služby, případně těsně před ním se nechá zlákat poslední fuškou? Když se v dané hře představí trio výtečných herců tří generací, rádi se necháme zlanařit i my. Zvlášť když tu na jedné straně stojí letitá zkušenost a na druhé mladická dravost. A cenná kořist může být klidně za desatero horami. Ve zlodějském filmu často záleží na scénáři. Pokud je blbě vystavěný nebo jednoduše překombinovaný, přestane nás dění na plátně zajímat. Pánové scénáristé nás tady bohužel dokáží překvapit jen velmi málo, Frank Oz je přeci jenom ryze komediální tvůrce, ač tenhle krok do neznámých vod ukočíroval se ctí. Staromódně podané, herecky velmi slušné, neokázalé, ovšem rafinovanosti/nápaditosti bych si příště prosil krapet víc. ()

Reklama

BrunoA 

všechny recenze uživatele

Film má spád a atmosféru, už dlouho se mi nestalo, že bych byl takhle zaujat příběhem z žánru krimi. Edward Norton (jako vždy) a Robert De Niro jsou zde výborní. Nedostatek akce mi nevadil, nejsem z těch, kteří ve filmu potřebují přestřelky a automobilové honičky. Prostě velmi příjemná zábava za čtyři hvězdičky. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka. Jako ne že by to vykrádalo nějakej film, ale žezlo. Filmová vykrádačka to ani moc není. Ale co to je, tak určitě to je průměrné. A jestli se stejně jako já divíte, proč se v názvu použila předložka "s" a né "z", tak malá poučka, co jsem našel (ono je to totiž dobře): nejedná se totiž o 2. pád, nýbrž o pád čtvrtý. V dnešní době se toto spojení používá už jen v knižních obratech "kdo s koho" a "být s to". Kravina, co? A jinak teda vůbec nechápu, proč se to v češtině takhle blbě jmenuje... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $71,107,711Tržby Celosvetovo $113,579,918║ Filmov o zlodejoch a takej vzájomnej nevraživosti medzi nimi tu už bolo dosť a v omnoho lepšej kvalite. Tu nepomôže ani kvalitné herecké obsadenie De Niro-Norton-Brando k tomu aby to mohlo byť viac než stráviteľný priemer, ktorý dohromady nemá čo zvláštne ponúknuť. K tomu tu je dosť podradná kamera(Rob Hahn), ktorá niekedy sníma doslova do prázdna, miesta kde sa nič nehýbe, prípadne objekty nulového výzoru, doslova nič nehovoriace obrázky, z čoho som bol v miernom šoku, že takéto zábery vôbec dokážu dať do filmu, a potom sa ani nečudujem že ten kameraman nedostáva ani moc ponúk, od tohto filmu robil už len na Stepfordských paničkách(2004) a ako vieme tie tiež nedopadli moc úspešne. /55%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o jediný film, ve kterém stojí tváří v tvář Marlon Brando a Robert De Niro. Oba v minulosti hráli tutéž postavu - Dona Vita Corleona v mafiánské trilogii Kmotr. (Satan)
  • Brando strávil na natáčení tři týdny, předváděl se a komplikoval natáčení Franku Ozovi, zatímco De Niro s Nortonem se snažili vytěžit maximum z toho, co mohlo být zdařilým snímkem. (Rocky62)

Reklama

Reklama