Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to jen taková ta akční klasika, ale i tak je to celkem zajímavé. Především oceňuji, že jsme měli možnost nahlédnout v čem zhruba spočívá práce operátora s drony v níž věčně nespokojený, skoro až neurotický Russell Crowe vážně zazářil. Závěr možná trochu monotónní  a nudný což zamrzelo, ale jinak dobré. 53% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je jedno, zda Russell Crowe coby operátor válečných dronů jen sedí před blikajícími monitory nebo v supermarketu studuje obsah nákupního seznamu, prostě to charisma je neutuchající a nic s tím nenadělá ani závěrečný patos s golfovou holí v ruce. Výsledkem snažení jeho i kolegů (včetně producenta Petra Jákla) je ryzí military jednohubka. Vyjukaný Liam Hemsworth se ocitne s ostrými armádními hochy uprostřed džungle, ovšem akce selže, vojáci padnou nebo skončí jako rukojmí a mladé ucho se ocitá v nepřátelském území sám. Jen s podporou ve sluchátku s hlasem australského držitele Oscara. Nikdo nic dalšího nevymýšlí, ústřední hrdina dostává instrukce i rady, kde a kolik číhá nepřátel. Není to za mě zdaleka tak intenzivní jako u (samozřejmě výrazně přepáleného) kousku Na život a na smrt, nicméně je to hlučné, chlapácké a poctivé, prostě staromódní akce, která se o CGI jen tu a tam otře. Zvukaři dokáží diváka solidně vtáhnout, režisér si měl naopak víc pohlídat tempo. A pár úsměvnějších momentů si taky mohl odpustit. Celkově to od něj chtělo víc odvahy. Hemsworth lehce zaměnitelný. Přesto dietní čtyři hvězdy dám. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDÍM HO. DRŽÍ SE!…“ Předlouhej úvod vo hovně. Pak trochu války a pak sám voják v poli. Vlastně v džungli. Russel Crowe si hraje na operátora „Tísňový linky“ a celý to vypadá, jakoby někdo dostal nápad, že to skončí v jeskyni… a na to pak vymyslel celej příběh. Navíc nechápu, proč z těch vojáků dělaj takový idioty… (i když…, ale tady mně to nesedí…). A Russell Crowe? Dneska už je fakt lepší, když ve filmu bude jen sedět. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénáristi sledovali dva týdny během vojenskýho cvičení skutečné operátory JTAC. 2.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ale hej, ušlo to. S Hemsworthovcami nemám problém, Russell Crowe aj napriek tomu že v každom ďalšom filme naberá ďalšie a ďalšie kilá, naberá aj charizmu a aj v tomto filme ma jeho výkon a postava operátora dronov bavili. Akcia je natočená slušne, vidno na nej vyšší rozpočet a že nejde o lacné béčko, dej postačujúci a aj pokusy o humor vyšli (nákup Russella Crowea v potravinách). Vo finále veľmi slušná akčná jednohubka z vojenského prostredia, ktorá vďaka režisérovi Eubankovi pôsobí ako film, ktorý by si neurobil hanbu ani keby bol v kine. 70% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Příjemně solidní akce a děj není vůbec debilní, ale nečekaně má hlavu a patu. Špína, krev a boj v rozumně realistickém balení, kamera velice přehledná. Je to napínavé a putování osamělé jednotky džunglí pod dohledem dronů baví. Ale že v centrále je jediná linka, kam se dá dovolat, na zdi ve společenské místnosti? A profesionální vojenský personál telefon navíc vyvěsí, protože ho ruší při sledování basketu? Ale no tak. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama