Reklama

Reklama

Vrah mé dcery

  • Francie L'Assassin de ma fille (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Otec, který se po celá desetiletí snažil dostat vraha svojí dcery před francouzský a německý soud, se nakonec uchýlí k drastickým krokům. (Netflix)

Recenze (29)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Trochu slabšie 4* ale ten príbeh je tak silný že menej dať nemôžem ajkeď ide o jeden z monotónnejších dokumentov. Cítiť z neho neskutočnú beznádej a nespravodlivosť. Hlavne z pohľadu otca je až neuveriteľné ako sa môže takto ťažko domáhať pravdy na súdoch. Zasiahlo ma to, nahnevalo a po Girl in the Picture Netflix zase vytiahol silnú kartu a ukočiroval prehľadný a hodnotný dokument čo sa miestami vlečie a nemá potrebný spád, no opäť ukazuje aký skazení ľudia dokážu žiť medzi nami. V tomto prípade aj relatívne dlhú dobu a spokojne. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to rozhodně bezchybné a možná je to (místy) krapet tendenční a jednostranné, ale v takovýhle případech na to hážu z vysoka bobek. Nemůžu totiž neocenit ten obrovský zápal a zarputilost otce, který se snaží skoro čtyřicet let dostat k soudu údajného vraha své dcery. Až se mi to nechce věřit, že to trvalo tak dlouho, ale holt boží mlýny melou někdy pomalu i na západě, o čemž se můžete koneckonců přesvědčit i vy. Netrvá to nijak dlouho a celý dokument je servírován celkem jasně a přehledně. A jméno Kalinka si budu pamatovat hodně dlouho dobu. I když jsem o něm do téhle chvíle asi v životě nikdy neslyšel. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vrah mé dcery je další true crime dokument, jehož námět je nesmírně silný a působivý, bohužel se však tvůrcům nepovedlo ho podat v úplně ideální podobě, jelikož snímek není zas až tak poutavý a strhující, jak by si dozajista zasloužil. Informacemi je film vcelku napěchován, emoce se mu daří přenést, jen ta poutavost pokulhává a celkový dojem dost kazí. Zajímavá podívaná to však je každopádně. 6/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Andre Bamberski musel 40 let čekat na spravedlnost, ale karma nakonec zapracovala. Dnes spolupráce v Evropské unii o vydávání zločinců do druhé země naštěstí výrazně pokročila. Bylo zábavné sledovat, jak v Nemecku stálé přežívá jejich fašistická tradice, kdy po druhé světové válce nevydávali své válečné zločince. A jelikož jsou nyní jedna z nejstarších populací v Evropě, pročež musí dovážet pracovní sílu z Afriky, jako jediní v Evropě stále musí všude nosit roušky proti covidu 19. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Naštěstí nejde o minisérii, jak u většiny produkce Netlfix bývá zvykem, ale jen krátký film. Příběh má díky tomu větší spád, žádná informace nepůsobí zbytečně a vzhledem k tématu je emočně velmi silný. Jde o další případ, který se i kvůli přeshraničnímu souboji Francouze s Němcem táhl desítky let, i když bylo od začátku skoro všem jasné, odkud vítr vane. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno