Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa posúva do rokov 1918 – 1925. Po rozpade Rakúsko-Uhorska vzniká Československo. Po návrate z vojny sa Géza ujíma rodinnej krčmy. Najviac starostí mu robí vzťah medzi jeho matkou Grétou a Rózou. Gréta si totiž stále nie je istá, či jej vnuk Vojto je naozaj Gézovým synom. Géza postupuje po spoločenskom rebríčku a do jeho života vstúpi osudová  žena. (RTVS)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť, v ktorej nikto neumrel. A to paradoxne prešlo tak 8 a viac rokov. Lenže dejovo to stagnuje a vlastne okrem uplakanej Morávkovej to zase smeruje len k zápletke, že Žulčáka svrbia gule. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je teda zajímavé, že předtím se děli věci v rámci týdnů, ba dnů, a teď najednou několik let časový skok a za tu dobu se vesměs nic nestalo :) Ale budiž, přechod z válečného období do klidnějšího období, ačkoliv je škoda, že značně odignorovali různá národnostní vyrovnání po konci války, což třeba zrovna na Maďarsko-Slovenských hranicích bylo mnohdy dost divoké. Tady sice máme Slovenskou gardu, a akční stránka věci se opět vyvedla, ale to je opravdu jen zlomek toho, co se všechno po válce dělo, a je věčná škoda, že příběhy postav nejsou naroubovány tak, aby mohli být do děje zahrnuty i nějaké reálné osobnosti a události. I tak si ale myslim, že díky dynamice děje je  tento díl zatím nejlepší. Konečně také dorazí očekávaná Judit, aby zamíchala dějem. Zvláštní, u prvního dílu jsem si říkal, jak jí je Viktoria Jurištová podobná, a viditelně si to myslí i tvůrci :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále čakám, že sa seriál lepšie rozbehne, ale ani prvej epizóde sa to ešte nevyrovnalo. Pozornosť tak udržiavajú hlavne veľké časové skoky a Zuzana Mauréry so svojou postavou protivnej svokry, ona sa pre takéto postavy v štýle jej Učiteľky asi narodila. ()

BlackDemon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál má len jednu chybu. Príliš rýchlo skáče v čase. To, čo by každá komerčná televízia využila naplno a ťahala by aj 4-5 sezón, si pri takom dobrom námete, obsadení a výprave štátna televízia dovolí odrozprávať z rýchlika. ()

Reklama

Reklama