Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa posúva do rokov 1918 – 1925. Po rozpade Rakúsko-Uhorska vzniká Československo. Po návrate z vojny sa Géza ujíma rodinnej krčmy. Najviac starostí mu robí vzťah medzi jeho matkou Grétou a Rózou. Gréta si totiž stále nie je istá, či jej vnuk Vojto je naozaj Gézovým synom. Géza postupuje po spoločenskom rebríčku a do jeho života vstúpi osudová  žena. (RTVS)

(více)

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále čakám, že sa seriál lepšie rozbehne, ale ani prvej epizóde sa to ešte nevyrovnalo. Pozornosť tak udržiavajú hlavne veľké časové skoky a Zuzana Mauréry so svojou postavou protivnej svokry, ona sa pre takéto postavy v štýle jej Učiteľky asi narodila. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť, v ktorej nikto neumrel. A to paradoxne prešlo tak 8 a viac rokov. Lenže dejovo to stagnuje a vlastne okrem uplakanej Morávkovej to zase smeruje len k zápletke, že Žulčáka svrbia gule. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je teda zajímavé, že předtím se děli věci v rámci týdnů, ba dnů, a teď najednou několik let časový skok a za tu dobu se vesměs nic nestalo :) Ale budiž, přechod z válečného období do klidnějšího období, ačkoliv je škoda, že značně odignorovali různá národnostní vyrovnání po konci války, což třeba zrovna na Maďarsko-Slovenských hranicích bylo mnohdy dost divoké. Tady sice máme Slovenskou gardu, a akční stránka věci se opět vyvedla, ale to je opravdu jen zlomek toho, co se všechno po válce dělo, a je věčná škoda, že příběhy postav nejsou naroubovány tak, aby mohli být do děje zahrnuty i nějaké reálné osobnosti a události. I tak si ale myslim, že díky dynamice děje je  tento díl zatím nejlepší. Konečně také dorazí očekávaná Judit, aby zamíchala dějem. Zvláštní, u prvního dílu jsem si říkal, jak jí je Viktoria Jurištová podobná, a viditelně si to myslí i tvůrci :) ()

BlackDemon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál má len jednu chybu. Príliš rýchlo skáče v čase. To, čo by každá komerčná televízia využila naplno a ťahala by aj 4-5 sezón, si pri takom dobrom námete, obsadení a výprave štátna televízia dovolí odrozprávať z rýchlika. ()

Reklama

Reklama