foto

Zuzana Mauréry

  • nar. 23.9.1968 (49 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Od roku 1990, kedy získala diplom začala pracovať na svojej hereckej kariére v súbore Radošinského naivného divadla ako mnoho jej kolegov. Bol jej domovskou scénou až do roku 2000. V týchto rokoch účinkovala vo väčšine produkcie tohto ojedinelého súboru ako jeho protagonistka.

Po roku 2000, už ako umelkyňa na voľnej nohe, sa Zuzana Mauréry venovala hlavne muzikálom nielen na Slovensku, ale aj v susedných Čechách. V Bratislave, v divadle Nová scéna vynikla v inscenácii Milana Lasicu s názvom Niekto to rád horúce, v úlohe Sladkej Sue, v Gombárových Vlasoch ako Rony, za ktorú si odniesla aj cenu Literárneho fondu. Po úspešnej Rizzo v bratislavskej produkcii Pomáda ju stvárnila aj v Pyramíde pražského výstaviska. V Brne sa predviedla ako Viktória v inscenovanej filmovej verzii Formanových Vlasov.

Na svoj činoherný talent v inscenáciách Činohry Slovenského národného divadla - Kým kohút nezaspieva a Zajac, zajac - nadviazala postavou Gertrúdy v inscenácii Hamlet v divadle Juraja Kukuru Aréna. K významným patrí aj hudobná inscenácia Malej scény Národného divadla Sekretárky, kde hrá špecifickú rolu Maďarky. Zuzana dva roky účinkovala v kabaretnej televíznej relácii Olivera Andrásyho a Eleny Vacvalovej Dereš a tiež v TV seriáli s Adym Hajdum a Mariánom Labudom s názvom Silvánovci.

Dlhé roky sa zároveň venovala aj dabingovému herectvu. V roku 2005 sa už blysla na doskách divadla Raimund Theater vo Viedni ako Lady Montague a Amme v muzikáli Romeo & Julia Gerarda Presgurvica. Od roku 2008 sa objavila v množstve slovenských seriálov, ako napríklad Keby bolo keby, Odsúdené, Ako som prežil alebo v úspešnom Paneláku. V roku 2010 sa stala víťazkou tanečnej show s názvom Show dance.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2017 Marie Terezie (TV film)
Zahradnictví: Dezertér
2016 Karolovo posolstvo
Učitelka
2015 Vojtěch
2014 Almost There (studentský film)
2013 Colette
Ďakujem, dobře
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2009 Děkuji, dobře (studentský film)
Nebe, peklo… zem
2008 Skrývačky (TV film)
2007 Návrat čápů
2002 Brucio nel vento
Quartétto (TV film)
Za mestskými múrmi: Čierna pani (TV film)
2001 Čarovala ryba, aby bola chyba... (TV film)
2000 Tata (divadelní záznam)
1999 Ako som vstúpil do seba (divadelní záznam)
1998 Svetlo (TV film)
1996 Čierna ovca (TV film)
Vygumuj a napíš (divadelní záznam)
1995 Dobrá správa (TV film)
1993 Divadelná pieseň (divadelní záznam)
1989 Reverend (TV film)

TV seriály

2017 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
Epizoda 11 (S02E11)
další epizody (13)
2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
2013 Klan (TV seriál)
2011 Zlomok sekundy (TV seriál)
4teens (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Únos (S01E08)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1996 Silvánovci (TV seriál)

Dokumentární

2011 ...a já, Katarína Kolníková

TV pořady

2016 Zlaté časy (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
2010 Showdance (TV pořad)
Slnko v sieti 2010 (TV pořad)
2009 Mini Talent show (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
1999 Dereš (TV pořad)
1986 Cvičme v rytme (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace