foto

Zuzana Mauréry

  • nar. 23.9.1968 (50 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Od roku 1990, kedy získala diplom začala pracovať na svojej hereckej kariére v súbore Radošinského naivného divadla ako mnoho jej kolegov. Bol jej domovskou scénou až do roku 2000. V týchto rokoch účinkovala vo väčšine produkcie tohto ojedinelého súboru ako jeho protagonistka.

Po roku 2000, už ako umelkyňa na voľnej nohe, sa Zuzana Mauréry venovala hlavne muzikálom nielen na Slovensku, ale aj v susedných Čechách. V Bratislave, v divadle Nová scéna vynikla v inscenácii Milana Lasicu s názvom Niekto to rád horúce, v úlohe Sladkej Sue, v Gombárových Vlasoch ako Rony, za ktorú si odniesla aj cenu Literárneho fondu. Po úspešnej Rizzo v bratislavskej produkcii Pomáda ju stvárnila aj v Pyramíde pražského výstaviska. V Brne sa predviedla ako Viktória v inscenovanej filmovej verzii Formanových Vlasov.

Na svoj činoherný talent v inscenáciách Činohry Slovenského národného divadla - Kým kohút nezaspieva a Zajac, zajac - nadviazala postavou Gertrúdy v inscenácii Hamlet v divadle Juraja Kukuru Aréna. K významným patrí aj hudobná inscenácia Malej scény Národného divadla Sekretárky, kde hrá špecifickú rolu Maďarky. Zuzana dva roky účinkovala v kabaretnej televíznej relácii Olivera Andrásyho a Eleny Vacvalovej Dereš a tiež v TV seriáli s Adym Hajdum a Mariánom Labudom s názvom Silvánovci.

Dlhé roky sa zároveň venovala aj dabingovému herectvu. V roku 2005 sa už blysla na doskách divadla Raimund Theater vo Viedni ako Lady Montague a Amme v muzikáli Romeo & Julia Gerarda Presgurvica. Od roku 2008 sa objavila v množstve slovenských seriálov, ako napríklad Keby bolo keby, Odsúdené, Ako som prežil alebo v úspešnom Paneláku. V roku 2010 sa stala víťazkou tanečnej show s názvom Show dance.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2020 Muž se zaječíma ušima
2018 Když draka bolí hlava
Tlumočník
2017 Marie Terezie (TV film)
Zahradnictví: Dezertér
2016 Karolovo posolstvo
Učitelka
2015 Vojtěch
2014 Almost There (studentský film)
2013 Colette
Ďakujem, dobře
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2009 Děkuji, dobře (studentský film)
Nebe, peklo… zem
2008 Skrývačky (TV film)
2007 Návrat čápů
2002 Brucio nel vento
Quartétto (TV film)
Za mestskými múrmi: Čierna pani (TV film)
2000 Tata (divadelní záznam)
1999 Ako som vstúpil do seba (divadelní záznam)
1998 Dožinky (TV film)
Svetlo (TV film)
1996 Vygumuj a napíš (divadelní záznam)
Čierna ovca (TV film)
1995 Dobrá správa (TV film)
1994 Štedrý divadelný večer (divadelní záznam)
1993 Divadelná pieseň (divadelní záznam)
1990 Útrapy z rozumu (TV film)
1989 Reverend (TV film)
1988 Hádaj, kto ti zazvoní (TV film)

TV seriály

2020 Stockholmský syndrom (TV seriál)
2019 Oteckovia (TV seriál)
Episode 99 (S02E99)
Episode 98 (S02E98)
Episode 97 (S02E97)
další epizody (105)
2018 Oteckovia (TV seriál)
Episode 69 (S02E69)
Episode 68 (S02E68)
Episode 67 (S02E67)
další epizody (148)
Dáma a Král (TV seriál)
Vesničko má vražedná (S03E06)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
2017 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
Epizoda 11 (S02E11)
další epizody (13)
2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
2013 Klan (TV seriál)
2011 4teens (TV seriál)
Byla to soda (E07)
Ples (E06)
Lyžák (E05)
další epizody (7)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Dlouhá cesta domů (E07)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Osudové rozhodnutie (E01)
Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Šebesta (S01E12)
Marianna (S01E11)
Dano (S01E10)
další epizody (6)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Únos (S01E08)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
2001 Čarovala ryba, aby bola chyba... (TV seriál)
Veronika (E02)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1996 Silvánovci (TV seriál)

Dokumentární

2017 Slovensko Advent 2017 (koncert)
2013 Prvá (TV seriál) - vyp.
2011 ...a já, Katarína Kolníková

Host

TV pořady

2016 Zlaté časy (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
2010 Showdance (TV pořad)
Slnko v sieti 2010 (TV pořad)
2009 Mini Talent show (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
1999 Dereš (TV pořad)
1986 Cvičme v rytme (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(86)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace