Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství, lásce a slávě je vyprávěním o čtyřiadvacetiletém Kristofferovi, který se živí instalováním billboardů. Poklidný život bezstarostného mladíka se však změní v okamžiku, kdy se jeho přítelkyně Elisabeth rozhodne, že spíš než po jeho boku by se jí dařilo s vlastním šéfem, a opustí ho. Kristofferovi se jeho malý, bezpečný svět rázem rozpadne na kusy. Začne si připadat jako beznadějný outsider. Jednoho dne se ovšem jeho videodeníky náhodou dostanou do ruky televizního producenta stanice TV2, který má na starosti i populární show Karsten Tonight. O několik týdnů později je už Kristofferův život veřejným tajemstvím: televizní diváci se ovšem baví nejen jeho každodenními drobnými příhodami, ale i osudy jeho přátel - jeho nejlepšího přítele Geira a počítačového designéra Stiga Ingeho Kristofferova budoucnost najednou vypadá růžově - všichni se o něj zajímají a usilují o jeho přízeň. Hvězda televizního byznysu má ovšem jeden velký problém: kamarádi se od něj začínají odvracet. Ví, že je musí získat za každou cenu zpátky - ale jak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná, severská komická oddychovka s romantickým nádychom. Dráma tu síce hrala len druhé husle, no i tak sa tu našlo pár scén, ktoré situáciu okolo jednotlivých postáv dokázali pekne pocitovo vyhrotiť. Mám na mysli hlavne postavu Stiga Ingeho. Škoda, že sa tu tomu jeho problému nevenovali trocha viac do hĺbky. Celkovo však veľká spokojnosť, tieto romantické príbehy o priateľstve a láske idú severanom veľmi dobre. 70/100 ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Filmů s tímto názvem tu máme několik. Krom tohoto je ještě výborný německý z roku 2006. Tady nahlédneme pod pokličku na první pohled zdánlivě bezstarostného života 3 kamarádů, kteří spolu bydlí v jednom bytě. Nakonec se ukáže, že každý z nich má kupu svých problémů, které jsou pro něj jako jednotlivce prakticky neřešitelné, ale kolektivně vše zvládnou a my diváci dostaneme přídavkem i romantický happy end. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

V tomto období vítam, každý severský film. Konečne som sa dokopala k tomu, aby som sa začala učiť Nórčinu, pretože mi z trojky "Dansk, Svensk, Norsk" pripadá najmelodickejšia. Pri sledovaní filmov je nesmierne motivúce, ak zrazu rozumiete tam slovo, tu frázu...No, ale nie o tom som chcela. Buddy je veľmi milý nórsky filmík, ktorý rozhodne potešil. Popravde však len potešil, nenadchol. Túto tému som videla spracovanú už aj lepšie, možno keby sa vyhli niektorým klišé, bola by som zhovievavejšia. Neviem. Takto však zostávam len pri priemernom hodnotení. ()

sledge 

všechny recenze uživatele

4.5* kazdy film ktory vo mne dokaze prebudit emocie urcite stoji zato. Polku filmu som sa blazene usmieval od ucha k uchu, druhu polku som bol uprimne dojaty. Velmi jednoduchy pribeh zo zivota, lahko sa moze kazdy (mlady) stotoznit s hlavnymi postavami. Malo veci sa mu da vytknut, najzjavnejsou zrejme uplny zaver filmu, totalne predvidatelne cliche, ALE vzhladom na priebeh a celkovu koncepciu filmu by som si ziadny iny zaver ani predstavit nevedel. Vynikajuci film. bodka ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

I k této komedii jsem se dostal primárně skrze Norsko a moji lásku k této zemi i její kinematografii. Film je to dosti rozporuplný, kdy vlastně nevím jak se k němu stavět. Kristoffer táhne děj svým věčným úsměvem a takovou pozitivitou, aby zas proti tomu působil jako "zlatokop", který klidně podrazí kamaráda. Jeho vztahy jsou zamotané a někdy z nich vyjde jako padouch, aby jindy byl obětí. I přátelství s Geirem je pohodové, ale zde mne moc nebavila ta "protipólová" zápletka. Stejně jako role Stig Inga, kde mi bylo mnohdy až nepříjemně, což naštěstí vyrovnala koncovka filmu (možná až přílišný skok kupředu). Kladně hodnotím roli krásné Henriette (Pia Tjelta) a vlastně i "mrchy" Elisabeth (Janne Formoe).  Suma sumárum opravdu zvláštní film, kde asi poprvé souhlasím s protichůdným žánrem "komedie/drama". Ve finále za koncovku s polepy, fotbalovým pokřikem a molem dávám 4z5. Slabší, ale 4z5. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Raz na ulici Tyldum videl, ako partia chlapcov skáče z okna do kontajnera a nahráva sa pritom na video. Povedal si, že by mohol nakrútiť film o jednom takom mladom mužovi, čo si robí video-denník, a tak vznikla komédia Kamoši. (Zdroj: SME) (hippyman)
  • Fim měl premiéru v Norsku dne 29. srpna 2003, naposledy pak byl v kinech uveden v Oslu 19. února 2004, tedy nezvyklých, dlouhých 6 měsíců. (rafix)
  • Film se natáčel v Oslu v Norsku. (rafix)

Reklama

Reklama